avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PERIOADELE ASIMILATE IN STAGIUL MINIM DE COTIZARE ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PERIOADELE ASIMILATE IN STAGIUL MINIM DE COTIZARE PENTRU PENSIA ...

PERIOADELE ASIMILATE IN STAGIUL MINIM DE COTIZARE PENTRU PENSIA LIMITA DE VARSTA
Exista prevederi noi conform carora perioadele asimilate (facultate, armata, pensie de invaliditate...) se adauga la stagiul minim doar cu conditia detinerii a 15 ani cotizati efectiv? Daca un prieten are 13 ani de munca, 9 luni de armata si 5 ani de facultate, se poate considera ca stagiul minim de cotizare este indeplinit? Sau e nevoie sa cumpere 2 ani?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:10, 17 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Perioadele asimilate au intrat si vor intra in continuare in conditia de stagiu(minim, sau complet).
Da.Prietenul va indeplini conditia de stagiu minim.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Facultatea numai daca a fost facuta la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul pensiei de invaliditate soimumircea soimumircea Am un stagiu de cotizare efectv de 33 ani si 4 luni.Am facut facultatea la zi 5ani,si stagiul militar cu termen redus de 9 luni (inainte de inceperea ... (vezi toată discuția)
Referitor pensionare beneficiar grupa de munca i danadom38 danadom38 As vrea sa stiu,va rog, daca la reducerea varstei de pensionare de 65 ani barbati,in cazul benefiarului de gr.I (spre ex.13 ani gr.I,respectiv reducere cu ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca minima iongiurca iongiurca va salut, va rog o informatie cu privire la citi ani minim este nevoie pentru a iesi la pensie la limita de virsta (si daca facultatea si armata se adauga la ... (vezi toată discuția)