avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare cetatean strain

Sunt cetatean strain dintr-o tara non UE si sunt in Romania pentru a face rezidentiatul intr-un spital de stat din Bucuresti.Doresc sa stiu daca:
1. eu ca medic rezident cetatean strain am dreptul la un salariu lunar?
2. care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc?
3. unde ma pot adresa pentru rezolvarea acestei situatii?
4. ce text de lege?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 00:01, 8 Ianuarie 2010
art. 36 din Codul muncii, care prevede: „Cetatenii straini si apatrizii pot fi angajati prin contract individual de munca in baza permisului de munca eliberat potrivit legii“.
Reglementarea actuala a angajarii strainilor este cuprinsa in Ordonanta de urgenta nr. 56/2007 privind incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei, publicata in Monitorul Oficial nr. 424 din 26 iunie 2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare strain rezident lisu lisu Gasisem la un moment dat pe site urmatorul articol: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_6842/Modificarile/legislative/de/la/1/ianuarie/2007.html , de ... (vezi toată discuția)
Am dreptul de a fi angajata? Iriszzz Iriszzz Buna ziua, Daca sunt cetateana straina, cu permis de sedere temporarara pe teritoriul Romaniei (sunt studenta), pot fi angajata in Romania? Mentionez ca este ... (vezi toată discuția)
Contract munca straini in scop de cercetare aur19 aur19 Pentru a incheia un contract individual de munca pentru un strain (turcia) pe functia de director proiect cercetare, trebuie autorizatie de munca sau este ... (vezi toată discuția)