avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Penalitati prevazute in contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Penalitati prevazute in contract

Buna seara,

Ma confrunt cu urmatoarea problema: am semnat un contract pe PFA cu o asociatie, contract care prevedea ca eu sa predau cursuri de limba engleza. Contractul presupunea sume frumoase pentru servicii, dar din pacate numarul redus de cursanti a facut ca eu sa castig fff putin - cateva milioane pe luna.

Intre timp m-am angajat si am transmis firmei ca doresc sa renunt la contract. Nu am primit bineinteles de 2 zile nici un raspuns - nu ar fi primul email la care nu se oboseste nimeni sa raspunda; problema este ca exista in contract niste penalitati pe care eu ar trebui sa le platesc daca nu prestez serviciile.

Paragraful suna cam asa: "daca prestatarul nu isi indeplineste obligatiile se obliga sa plateasca daune calculate la pretul pietei , baza de calcul fiind contravaloarea cursurilor prestate de..." o alta institutie concurenta careia nu ii dau numele.

Vi se pare valida aceasta clauza? Sa pui ca referinta preturile prestate de o companie concurenta pentru aceleasi servicii, fara sa specifici nici o suma?

Multumesc mult. O seara frumoasa,
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:38, 8 Ianuarie 2010
Trebuie sa ne citati si clauzele de reziliere, coroborate cu cele privitoare la termene. Adicatelea bine-ar fi sa vad tot contractul.
Foarte foarte larg, da, in caz de litigiu dumnealor ar trebui sa isi defineasca pretentiile, sa timbreze... iara daca vor cere si penalitati, ei bine, clauza (insa repet, nu pot da o interpretare a unei clauze cand nu le coroborez cu toate celelalte) poate fi anulabila.
Good luck!
Este o clauza penala. Asta inseamna ca de comun acord, ati stabilit penalitatile in caz de neexecutare. Acestea pot fi in cuantum fix, in procente sau raportat la ce doriti dvs. - cursul BNR, rata inflatiei, cursul SPOT al unei banci, chiar si contravaloarea cursurilor altei institutii.
Perfect valabil.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, vin cu o problema in care este posibil sa ma aflu, ... JoitaNicu JoitaNicu Buna ziua, Vin cu o problema in care este posibil sa ma aflu, am semnat pentru un curs pe care platesc in jur de 1450 de lei lunar. Este un curs de Java, ... (vezi toată discuția)
Doresc sa reziliez un contract cu compania il-makiage professional make up madalina d madalina d Buna dimineata, Am si eu o mica problema,care sper sa ramana mica..Am incheiat in data de 14.06.2010 cu Il-makiage, urmanda sa merg la cursuri de make-up la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, în luna februarie m-am înscris la un curs online ... Otilia_1 Otilia_1 Bună ziua, în luna februarie m-am înscris la un curs online cu durata de 4 luni . Prețul acestuia era de 4800, ce se puteau achita integral sau în 4 rate ... (vezi toată discuția)