avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii

sunt in cm de 30 de zile iar seful meu mi-a propus un targ. sa semnez un act aditional de reducere a perioadei de munca pt a plati dansul mai putin la stat eu trebuie sa ma operez de hernie de disc. perioada se reduce la 2 ore de munca. are drep legal sa faca acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 10:47, 8 Ianuarie 2010
Cred ca este o "teapa". Angajatorul plateste primele 5 zile de cm restul zilelor sunt platite din fondurile asigurarilor . Avand contractul de munca suspendat pentru incapacitate de munca nu poate proceda la modificarea acestuia, modificare care se poate face numai cu acordul d.voastra dupa incetarea suspendarii, adica a cm.
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2010
ContSters42179, utilizator
-are orice drept crede de cuviinta important e sa fiti si dvs. de acord dar sa fie si in conformitate cu legea
- o decizie unilaterala presupune si contestatia in justitie :)
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2010
ctynn, utilizator
Are dreptul sa va solicite incheierea unui astfel de act aditional la c.i.m. ... insa pentru a-si produce efecte este nevoie de acordul si semnatura dvs. Prin urmare, dvs decideti daca acceptati sau nu propunerea facuta.
Asa cum a spus si colegul @pneagu, propunerea angajatorului este o mare tzeapa.
Ce sa plateasca mai putin angajatorul? El a platit primele 5 zile de medical dupa care va primit banii de la casa de sanatate.

Apoi, fiind in suspendare de CIM ptr incapacitate temporara de munca nu se pot incheia acte aditionale.

Si ar mai fi o problema: daca dupa ce terminati concediul medical si reveniti la munca angajatorul nu mai vrea sa va refaca norma de lucru la valoarea initiala? Ce faceti? Ramaneti pe salariu mai mic (ptr ca, nu-i asa?, daca va reduce norma de lucru se reduce si salariu, proportional)
Nu trebuie sa va lasati inselat de angajator. Dupa cum v-au spus si colegii mei, acesta va suporta din fondul de salarii doar primele 5 zile lucratoare din primele 5 calendaristice ale concediului medical. Restul banilor sunt recuperati de la Casa de Sanatate.
Ganditi-va ca din moment ce va reduce norma de lucru se reduce si salariul si dvs veti avea dreptul de a primi dupa operatie concediu medical cod 01, adica 75% din salariu. Cu ce o sa va alegeti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala sau renta viagera Edward199 Edward199 Buna ziua ! In ultimii 3 ani am facut 3 hernii de disc la acelasi angajator ! cum exista obligatia cu doctorul de medicina muncii , angajatorul nu vrea sa mai ... (vezi toată discuția)
Compresiune radiculara s1 stîngă prin hernie dreaptă l5-s1operata ... C.Gheorghe C.Gheorghe Compresiune Radiculara S1 stîngă prin hernie dreaptă L5-S1operata este diagnosticul(hernie de disc). Sunt asigurat CAS prin declarația 212 de doi ani. ... (vezi toată discuția)
Acte aditionale pentru contract de munca BogdanMo BogdanMo Buna ziua, M-am angajat acum doua luni la o firma, am semnat contract de munca pe perioada nedeterminata in 3 exemplare. Dupa prima zi de munca, am ajuns ... (vezi toată discuția)