avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Restituire avans nunta in cazul falimentului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Restituire avans nunta in cazul falimentului

Buna ziua, am incheiat un spatiu pentru organizarea unei nunti in februarie 2020, pentru septembrie 2021 dar intre timp hotelul unde am inchiriat a dat faliment(candva in 2020), iar eu nu am fost anuntat; am aflat cand am incercat sa iau legatura cu reprezentantii hotelului in martie 2021 pentru a mai achita o parte din avans, dupa intelegerea din contract. La semnarea contractului am platit 500 lei, iar in mai 2020 am achitat 2868 lei, dar catre o alta firma (cea care se ocupa de organizarea evenimentului). Cand am aflat de problema am luat legatura cu reprezentantul firmei organizatorice, iar acesta a fost deacord sa plateasca suma. la ceva timp dupa discutie, si dupa cateva insistente am primit 1400 de lei, urmand sa primesc restul la o luna dupa aceea, insa acesta imi tot da termene pe care nu le respecta. Ce ma puteti sfatui sa fac in aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:57, 20 Iulie 2021
Banii către hotel este foarte improbabil să-i mai recuperați, dar banii achitați către firma organizatoare se pot recupera în limitele clauzelor contractului pe care l-ați încheiat cu ei. Vă sfătuiesc să insistați moderat și să aveți răbdare. Faptul că v-au restituit 1/2 din sumă mă face să cred că ei intenționează să vă achite și restul de bani. Încercați să cereți lunar sume mici, de 200, 300 lei, astfel că în câteva luni veți putea recupera toți banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire avans nunta 2020 rev3enge rev3enge Buna ziua, Am nevoie de un raspuns avizat (din partea unui avocat daca este posibil) privind urmatoarea speta: in data 2019 am semnat un contract de avans ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii? Cristina Iuliana30 Cristina Iuliana30 Bună ziua! Văd că nu e prima oară când se discută acest subiect aici.. Deci, în urmă cu 2 zile, un băiat m a oprit pe mine și încă o prietena la ... (vezi toată discuția)
Returnare avans formatie adriana.cris adriana.cris Buna ziua, Am semnat un contract cu o formatie pentru luna septembrie 2020. I-am instintat in luna mai ca datorita pandemiei vom muta data evenimetului in ... (vezi toată discuția)