avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Plata creditului in caz de deces..
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Plata creditului in caz de deces..


Buna seara!Am si eu o problema...mama mea a decedat in luna septembrie si avea un credit la o banca si deasemeni avea si asigurare medicala!
Cum se procedeaza...ce se intampla cu datoria ei la banca?Mentionez ca a decedat datorita unei boli grave!
Cel mai recent răspuns: miriam_mir , utilizator 22:41, 14 Ianuarie 2010
Nu exista claritate in expuneri.
Frica/teama? - nu aveti de ce.In cel mai ghinionist caz(nu rau,nu nefericit) ,daca in polita exista neregulile discutate, sau clauze de excludere pentru boli cronice la data asigurarii, asiguratorul va refuza plata creditului restant.In acest caz, solicitati bancii o reesalonare, in limita ratelor pe care ati putea sa le platiti, in calitate de mostenitori ai defunctei.Oricum trebuie sa anuntati banca privind decesul .
Neavand detalii privind polita/clauzele, puteti solicita informatii direct de la asigurator, pentru eventualitatea incheierii unei astfel de polite, primind toate lamuririle necesare, la intrebarile/ipotezele pe care le cunoasteti deja.
Va multumesc pentru raspuns....asa am sa fac....!
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2010
miriam_mir, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare credit bcr druta eva druta eva Buna.Mama a decedat recent, avea un credit la BCR, contractat in mai 2006, cu asigurare de viata aferenta creditului. am depus actele solicitate de asigurator ... (vezi toată discuția)
Credit cu polita de asigurare edigab edigab Buna ziua, am o problema, tatal meu a contractat un credit in 2006 la o banca Bancpost ulterior a fost sunat si i sa comunicat ca a fost incheiata o polita ... (vezi toată discuția)
Rate platite dupa persoane decedate atilakrizsan atilakrizsan Socrul meu a anprumutat o suma de bani de la banca( Citi bank ) an doua transe. Adica 10000 ron cu asigurare de viata . Dupa 2-3 ani a m-ai anprumutat 5000 ... (vezi toată discuția)