avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie retinere dovada de circulatie. drept de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie retinere dovada de circulatie. drept de conducere ...

Contestatie retinere dovada de circulatie. drept de conducere suspendat.

Va rog mult sa ma ajutati, imi expira termenul de 15 zile pt depunerea constestatiei.
Mi-a fost retinuta dovada cu drept de circulatie care a fost prelungita doar pe baza legii 55/2020 in perioada starii de alerta (dovada avea inscriptia de 15 zile). Dupa 9 luni de condus in baza ei, mi s-a retinut si s-a intocmit dosar penal pentru conducere cu permis suspendat, spunandu-mi ca dovada nu e valabila pentru ca a expirat. I-am spus ca e valabuila si ca am dreptul de conducere pe toata perioada starii de alerta dar nu m-a bagat in seama. La astfel de constatari, infractiune, nu cred ca se elibereaza catre sofer si o copie a procesului verbal, deci nu am primit proces verbal.

Cum pot contesta decizia politiei si cum pot recapata dreptul de a conduce? Tin sa mentionez ca asta s-a intamplat pe data de 11.07.2021 si de atunci si pana aastazi am fost de 5 ori la politia rutiera din Timisoara cat si la unitatea de politie a localitatii Giroc, acolo de unde este politistul care a intocmit procesul verbal de infractiune, insa ma tot pun in asteptare. Le-am prezentat apoi raspunsul parchetului cu privire la cererea de prelungire a dovezii respective, seful politiei de la Giroc, mi-a zis ca trebuia sa am aia intotdeauna la mine si ca o sa ma sune ei. Nu m-am mai sunat si nici nu cred ca au de gand sa o faca. acum, faptul ca politia nu cunostea legea si a aplicat 'sanctiunea', nu cred ca mai e de competenta lor sa-si repare greseala. Ce pot face eu acum? Cum depun contestatie si cum fac cerere p[entru certificatul de grefa? daca merg la un avocat ma potae ajuta sa fac astea pe loc? Multumesc
Cel mai recent răspuns: garetbora , utilizator 17:50, 22 Iulie 2021
Dacă vi s-a întocmit dosar penal, aveți dreptul de conducere suspendat pana la soluționare.
Tare raspunsul. Asta inseamna ca orice politist poate deschide dosar penal cand vrea si cum vrea, fara sa tina cont de lege chiar si fara motiv, inventeaza ei unul, iar fraierii, cetatenii, conduc numai daca dau spaga sau daca se milogesc de politie sa nu le faca dosar penal. Ma scuzati, dar cum altfel sa interpretez raspunsul dvs.?

Solutionare poate insemna, 2-3 ani.

2. Care e motivul pentru care nu am dreptul de a conduce daca nu am incalcat nicio lege/regula de circulatie?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iulie 2021
garetbora, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand va recomand sa va poderati atitudinea si sa aratati respect persoanelor care va raspund. Am incercat sa va ajut si v-am raspuns in cunostinta de cauza, chiar daca nu va convine dvs raspunsul. Eu nu analizez temeinicia si legalitatea intocmirii acestui dosar penal de catre politist, dvs veti avea posibilitatea sa va exercitati apararea in cadrul dosarului penal si in situatia in care se constata existenta unuia din cazurile care împiedică punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale, se dispune clasarea.
Ati spus ca vi s-a deschis dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art. 335 alin. 2 c.p. In cazul retinerii acestei infractiuni, conf. art. 111 din OUG 195/2002, se elibereaza dovada fara drept de circulatie.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2021
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Va multumesc pentru raspuns. "S-a deschis dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art. 335 alin. 2 c.p." doar ca politistul nu cunostea legea, cum ca dovada cu drept de circulatie este valabila, pot circula cu ea in temeiul art. 4, aln. 6, lega 55/2020. POLITIST CARE NU CUNOSTEA ACEASTA LEGE SI care nu m-a bagat in seama cand i-am spus ca am circulat cu aceea dovada de 8 luni 'expirata' si am fost oprit de zeci de politisti fara sa imi zica ca nu am drept de conducere cu ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus mașina unui prieten fără să am permis și ne-a prins poliția. ce riscăm? Catalin1501 Catalin1501 Buna ziua. Eram acum 2 3 seri, cu prietenii in parcarea Kaufland. Unul dintre prieteni avand permis, si masina. L-am rugat sa imi dea sa fac o parcare, ... (vezi toată discuția)
Dosar penal infractiune Floricica eu Floricica eu Bună seara. Am un dosar întocmit cu data de înregistrare 05/04/2020,in schimb la pedeapsa sa trecut ca să suspendat dreptul de a conduce din luna noe. ... (vezi toată discuția)
Re: dosar penal pt circulatie cu dovada prelungita automat conform ... garetbora garetbora RE: Dosar penal pt circulatie cu dovada prelungita automat conform legii 55/2020. Buna ziua, continui cu problema pe care o intampin. Mai pe scurt: - in urma ... (vezi toată discuția)