avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... RE: Dosar penal pt circulatie cu dovada prelungita ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

RE: Dosar penal pt circulatie cu dovada prelungita automat conform ...

RE: Dosar penal pt circulatie cu dovada prelungita automat conform legii 55/2020.
Buna ziua, continui cu problema pe care o intampin. Mai pe scurt:
- in urma cu 10 luni mi s-a retinut carnetul de conducere pt vatamare corporala din culpa, s-a eliberat dovada de circulatie - drept de 15 zile, s-a prelungit automat prin legea 55/2020 si cu cerere la parchet care spunea acelasi lucru. 9 luni de zile circul cu masina in baza acelei dovezi de circulatie, lucrez in domeniul curieratului, am fost oprit de zeci de politisti, era ok. In urma cu 2 sapatamani ma opressc 2 politisti de la Politia Rurala Giroc, retin dovada, intocmesc dosar penal pentru infractiunea de condus cu permis suspendat, elibereaza dovada fara drept de circulatie - desi le-am spus ca am drept de circulatie in baza legii.

Merg la politia Municipiului Timisoara, nimeni nu ma baga in seama, imi zice sa astept sa fiu chemat in judecata, merg la politia Giroc, imi zice sa aduc dovada de la procuror cum ca am facut cerere si ca am primit raspuns, merg la parchet, nu ma baga nimeni in seama, merg urmatoarele zile la Politia Municipiului Timisoara, pt audienta cu seful politie, prima zi nu este, urmatoarea zi de audienta iese o politista care nu crede ca a facut cineva asa ceva, o cunoaste pe politista care a intocmit dosarul penal, prietene de altfel, imi zice ca a procedat corect si ca sa vin cu decizia procurorului. Dupa o solicitare pe email, primesc raspunsul procurorului la solicitarea de prelungire a dovezii din urma cu 10 luni (a pierdut-o de mult). Merg cu ea inapoi la Giroc cat si la Politia Timisoara, la Giroc imi ia raspunsul parchetului si imi zice ca o sa fiu sunat. Merg la Politia Timisoara, deja ma cunosteau, las altcuiva raspunsul parchetului pentru ca cei care diuscutasera cu mine anterior nu mai vroiau sa dea ochii cu mine. Le transmite colegilor prin telefon sa merg la Giroc pt ca acolo se afla dosarul meu, merg la Giroc cu o noua copie dupa Raspunsul de la parchet, de aceast data dau peste seful sectiei de politie. Imi da dreptate ca aveam drept de circulatia, doar ca trebuia sa am decizia parchetlui la mine in permanenta, asta ca sa se scuze el. Imi zice ca voi fi sunat maine. Nu ma mai suna nimeni de zile bune. Am apelat la avocat, avocatul primeste raspuns de la parchet ca nu a fost inregistrat niciun dosar penal.

Are voia politia sa intocmeasca dosar penal, sa retina dovada cu drept de circulatie pe durata nelimitata, si sa nu inainteze dosarul la parchet? Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2021
garetbora, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:18, 28 Iulie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are voia politia sa intocmeasca dosar penal, sa retina dovada cu drept de circulatie pe durata nelimitata, si sa nu inainteze dosarul la parchet? Multumesc.

Este inexplicabil cum nu gasiti raspunsul la aceste intrebari avand avocat angajat.
Se pare ca nu ati inteles nimic din ce v-am raspuns in topicul anterior. Politistul are dreptul sa intocmesca dosar penal.
Daca este legal sau nu cum a procedat, o sa constatati la finalul cercetarilor cand o sa primiti o solutie.
Pe de alta parte, daca considerati ca politistul in exercitarea atributiilor de serviciu a incalcat legea, depuneti plangere penala impotriva lui.
Tocmai asta e problema: "Daca este legal sau nu cum a procedat, o sa constatati la finalul cercetarilor cand o sa primiti o solutie.", a durat deja prea mult si inca dureaza. pierd 1500 de lei pe saptamana care trece atat timp cat nu imi pot desfasura activitate si nu exista temei legal prin care sa recupere de undeva daunele produse.... mai poate dura luni de zile. Au trecut deja 2 sapatamani.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2021
garetbora, utilizator
garetbora a scris:
Buna ziua. In cele din urma am obtinut dovada de circulatie cu drept de conducere inapoi si clasarea dosarului penal.

Revenind la situatia care a mai ramas, am dovada de circulatie deteriorata, care e procedura de inlocuire a acesteia. Mentionez ca permisul este suspendat pe perioada nedeterminata, de aproape 10 luni de zile, pentru ca asa e Romania. Nici la accident cu deces nu ti se retine permisul pe 10 luni, dar daca mergi la politia rutiera niciodata nu e seful acolo si restul nu stiu ce sa faca.

In fine, va rog sa imi spuneti cum pot schimba dovada cu drept de circulatie deterioarata? Multumesc.


- mesaj postat în topic nou, mutat aici de admin -

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie retinere dovada de circulatie. drept de conducere ... garetbora garetbora Contestatie retinere dovada de circulatie. drept de conducere suspendat. Va rog mult sa ma ajutati, imi expira termenul de 15 zile pt depunerea ... (vezi toată discuția)
Durata proces conducere cu permisul suspendat robi193 robi193 Buna ziua, Am facut urmatoarea ilegalitate: conducere cu permisul suspendat (prima abatere) De atunci au trecut 2 luni jumatate si nu mai stiu nimic ce ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat,dovada inlocuitoare Stefanandrei85 Stefanandrei85 Buna seara! In urma unui accident mi-a fost suspendat permisul,s-a deschis un dosar penal pt vatamare....iar dovada de 15 zile expira in curând.. ... (vezi toată discuția)