avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:Am achitat ...

Constructorul vrea mai multi bani la finalizarea lucrarilor!
Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:Am achitat in Decembrie 2020 unui constructor 50% din valoarea unei locuinte ,cu un precontract la notar.Acum pe motivul scumpirii materialelor pretinde modificarea sumei finale cu 15% sau restituirea avansului.Exista o clauza in antecontract cum ca in cazul nerespectarii acestuia se restituie suma plus 2%,dar nu se precizeaza nimic de modificarea pretului .Ce se poate face in acest sens ?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iulie 2021
cayola, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul este legea partilor si trebuie respectat.
Acesta se poate modifica prin acordul partilor.
Daca nu sunteti de acord cu modificarea sumei finale, atunci acceptati clauza din contract cu privire la restituirea avansului dat + 2 %.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract vanzare cumparare- modificare suma convenita bogdan1709 bogdan1709 In urma cu 10 luni am semnat un precontract de vanzre cumparare cu un dezvoltator cand blocul de locuinte era la stadiul de fundatiei, convenind un pret. La ... (vezi toată discuția)
Antecontract vz-cump apartament ContSters200727 ContSters200727 As dori sa supun discutiei urmatorul caz. In anul 2009 am incheiat cu un constructor un antecontract de vz-cump a unui apartament. Schita atasata ... (vezi toată discuția)
Avans cumparare - plati in timpul precontractului liviu f liviu f Daca in timpul valabilitatii precontractului cumparatorul face mai multe plati fara a se specifica in precontract care este suma care reprezinta avans, la o ... (vezi toată discuția)