avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de moștenitor Părinții mei au construit o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de moștenitor Părinții mei au construit o casă, au ...

Drept de moștenitor
Părinții mei au construit o casă, au decedat ,eu sunt unicul lor moștenitor dar mama mai are 2 copii dintr-o căsătorie anterioară. Dacă prin sentința de divorț unul din copii a fost dat în îngrijire tatălui si doar unul mamei mele , amîndoi mostenesc parte din casa sau doar cel care a fost dat mamei?
Cel mai recent răspuns: anda_chis , utilizator 15:48, 21 Iulie 2021
Deschideti succesiunea, dvs mosteniti de pe ambii parintii o cota parte, iar de pe mama ceilalti copii cote parti.
Dvs. o sa mosteniti toata cota de mostenire ce apartine tatalui, daca ii sunteti singura fiica si o sa mosteniti o cota din partea de mostenire ce a apartinut mamei dvs., celelalte cote din partea mamei o sa fie mostenite de ceilalti copii...

Care a fost ordinea decesurilor?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iulie 2021
Ionut.ion, utilizator
Mama a decedat prima dar fratii mei timp de 30 de ani nu au emis nici o pretenție si nici nu au acceptat succesiunea tacit, asa cum am facut eu dupa ce a decedat tatăl meu-am refăcut parțial casa si am toate bonurile de cheltuieli in valoare de peste un miliard la care ei nu au contribuit cu nimic. Pot sa deschid in instanta succesiunea solicitînd anularea drepturilor lor la moștenire?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota mostenire surori LetitiaParlea LetitiaParlea Buna ziua, sint Letitia, 65 ani, parintii au decedat, ei au o fiica iar eu sint fiica doar a mamei mele cu alt sot anterior . Sintem surori doar dupa mama. As ... (vezi toată discuția)
Cat mostenesc? cerul cerul Parintii mei au avut 2 fice.Tatal a decedat iar mama s-a recasatorit.Nu am dezbatut mostenirea inainte de aceasta casatorie. Noul sot ce drepturi are asupra ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate dezbatere mostenire gabiconstanta gabiconstanta bunicii mei nicolae si anica au avut 4 fete .--ionica , nela , lia , tudorita . in anul 1970 bunicul nicolae a decedat - sa facut succesiune - au ... (vezi toată discuția)