avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna, Concediul de crestere copil cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna, Concediul de crestere copil cu handicap

Buna,
Concediul de crestere copil cu handicap se prelungeste pana cand implineste copilul 3 ani sau pana cand e valabil certificatul de handicap. Copilul implineste 3 ani in 31.07.2021 iar certificatul a expirat in 04.03.2021 dar a facut altul in data de 12.05.2021
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 22 Iulie 2021
Concediul de crestere copil cu handicap se prelungeste pana cand implineste copilul 3 ani.
Și în cazul în care se dorește prelungirea suspendării după 3 ani? Mă pot folosi de certificatul de handicap emis în 12.05.2021 cu valabilitate 1 an?

Cornel Vasile a scris:

Concediul de crestere copil cu handicap se prelungeste pana cand implineste copilul 3 ani.

Pentru copilul cu dizabilitate care a implinit varsta de 3 ani, oricare dintre parintii firesti beneficiaza de un concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani, in continuarea concediului pentru cresterea copilului.

Concediul pentru cresterea copilului se acorda pe baza de cerere de catre angajatorul la care isi desfasoara activitatea persoana indreptatita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire ccc de la 2 ani la 3 ani elam elam Buna dimineata! Dl. Tudor Valeriu, referitor la discutia avuta in luna mai 2015: 1) in baza certificatului de handicap ( emis in 20.11.2014) si a cererii ... (vezi toată discuția)
In ce data trebuie sa ma intorc la munca in caz de prelungire cic la 3 ani? eueu961 eueu961 Buna ziua, am nevoie de raspuns de la dvs .Cand trebuie sa ma intorc la lucru in cazul in care am prelungire la copil pana la 3 ani?Certificatul de handicap ... (vezi toată discuția)
Crestere copil in varsta pana la 3 ani igmirela igmirela Buna ziua, 03 ianuarie 2013 data de nastere minor Am o prietena careia i-a fost emis un certificat de hanidicap, din 20 ianuarie 2015 valabil 12 luni pentru ... (vezi toată discuția)