avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... corectitudine citatie proces divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

corectitudine citatie proces divort

buna seara...va rog sa ma ajutati cu un raspuns. am primit citatia pentru procesul de divort intentat de sotul meu insa nu am semnat de primire...factorul postal a lasat-o in cutia postala. se considera in acest caz ca a fost indeplinita procedura de citare? si inca un aspect...o data cu citatia mi-a fost trimisa si cererea sotului meu de trimitere in judecata, insa nu este semnata, este normal acest lucru? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:18, 8 Ianuarie 2010
Procedura de citare nu necesita semnarea de primire ci numai stampila postei cu adresa de expediere corecta.
In privinta semnaturii sotului, va fac precizarea ca dumneavoastra v-a fost transmis un exemplar de pe cererea de chemare in judecata, exemplar pe care este posibil ca aceata semnatura sa nu fie suficient de vizibila. In principiu, cererea de chemare in judecata pentru actiunea de divort se depne personal de cel care a intentat-o la presedintele judecatoriei, iar in confomitate cu prevedrile art.112 C.pr.civ., semnatura celui care a introdus-o este necesara. Cu toate acestea, chiar daca printr-o scapare putin probabila, aceasta semnaturalipseste de pe un exemplar (cel trimis dvs.), nu este obligatoriu sa lipseasca si de pe cel depus pentru instanta, iar lipsa semnaturii se poate acoperi si la prima zi de infatisare.
Sunt de acord cu d-nul Zaharia!Eu spun insa sa va concentrati pe continutul cererii de chemare in judecata,pe temeinicie!Inteleg ca nu sunteti de acord cu divortul,cautati o cale amiabila,poate cine stie...lipsa comunicarii intre soti,a fost motivul real...
Daca nu sunteti de acord cu divortul, va trebui sa formulati intampinare si cerere reconventionala si sa aratati ca cele prezentate de sot in cererea de chemare in judecata nu sunt conforme realitatii si in reconventionala, daca sunteti de acord cu desfacerea casatoriei, eventual sa o solicitati din vina exclusiva a sotului.
Sigur, e de preferat varianta cat mai scurta , fie divort prin acord, daca nu sunt copii minori si a trecut cel putin un an de la casatorie, fie culpa comuna, fara motivarea sentintei, dar aceasta decizie va apartine. E de preferat sa consultati si un avocat caruia sa ii relatati cum stau lucrurile in casnicia dvs. si ce anume doriti .
Si eu va recomand sa consultati un avocat, sa formulati intampinare in termen legal, in care sa va spineti punctul dvs de vedere, daca sunteti sau nu de acord cu desfacerea casatoriei, din vina cui ati dori sa se desfaca casatoria, ba chiar puteti formula cerere reconventionala prin care si dvs puteti cere desfacerea casatoriei, si astfel si dvs veti deveni reclamanta in acest proces, daca va doriti desfarea acestei casatorii, etc.Sunt cateva aspecte pe care nu le-ati detaliat, iata motivul ptr care consider ca trebuie sa consultai un avocat.Succes!
asa este . la primul termen, reclamantul poate semna actiunea in fata instantei . in functie de ceea ce doriti dvs., parata , va trebui sa depuneti /intampinare/cerere reconventionala .
cererea reconventionala se depune de paratul care are pretentii in legatura cu cererea reclamantului.
iar prin intampinare paratul raspunde in scris pretentilor formulate de reclamant prin cererea de chemare in judecata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate acorda divortul cand eu nu pot fi prezent la proces? tmihai2010 tmihai2010 eu nu sant in tara,ier sotia a intentat divort.avem 2 copii si drept sa va spun nu e un motiv anume ptr divort.nici nu prea sant de acord cu asta.fiecare avem ... (vezi toată discuția)
Cum fac sa divortez mai repede??? raluk2009 raluk2009 Problema sta cam asa m-am maritat acum 5 ani eram si eu mai mica si mai proasta a fost o nebunie dupa o luna de zile ne-am despartit el a plecat pe drumul lui ... (vezi toată discuția)
Va rog frumos sa ma ajutati mary23 mary23 daca sotul meu a bagat divort iar eu nu mai stau la aceeasi adresa , instiintarea ca sa ma prezint la divort imi vine la parinti unde am stat pana la 14 ani? ... (vezi toată discuția)