avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaje
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaje

daca am divortat in urma cu 4 ani si nu am facut partaj,exista o limita de timp pentru efecuarea acestuia?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 11:12, 8 Ianuarie 2010
zsuzsannao a scris:
daca am divortat in urma cu 4 ani si nu am facut partaj,exista o limita de timp pentru efecuarea acestuia?

Buna ziua,
NU, sub conditia sa mai aveti ce partaja.
Cu stima,
Actiunea de partaj este imprescriptibila, insa e bine sa fie clarificata situatia juridica a bunurilor obtinute in timpul casatoriei atat pentru cei doi fosti soti cat si pentru mostenitorii legali ai acestora. In acelasi timp, trebuie sa stiti ca orice tergiversare a solutionarii unei astfel de probleme nu duce decat la majorarea costurilor taxelor legale necesare partajarii bunurilor.
proprietatea care am dobantit-o in timpul casniciei fiind pe numele la amandoi,se poate instraina fara acordul unuia din parti?
un imobil bun comun , nu se poate instraina in mod valabil, daca lipseste consimtamantul unuia dintre coproprietari.
Fostul sot nu poate instraina imobilul daca nu exista acordul expres al dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea unui apartament dupa divort ciocannico ciocannico Buna seara! Am un unchi care mi-a cerut ajutorul stiind ca sunt inregistrata pe acest site. El a divortat cam de 1 an si de atunci sta in acelasi apartament cu ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la garsoniera? krys_tyna_68 krys_tyna_68 in anul1997 am cumparat o garsoniera impreuna cu sotul meu ,la putin timp ne-am divortat si el a ramas cu garsoniera ,in contractul de vinzare -cumparare este ... (vezi toată discuția)
Partaj me_alexandra87 me_alexandra87 in ce moment se poate decadea din drepturi unul dintre proprietari casei in urma unui divort? (vezi toată discuția)