avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită banci
Discuție deschisă în Executare silită

banci

am o datorie la pirraeus bank de 12000 ron. nu am putut sa mai platesc rata intreaga si obs k de un an de zile imi vin instiintari de plata precum k am penalizari de 485 de zile. in fine problema este ca ma intereseaza daca pot sa ma dea in judecata si in urma procesului pot sa piarda ai mei casa? nu am girat cu nimic si nici giranti nu am . SI mai am si o datorie de vreo 5000 ron la o firma de telefonie in cazul asta imi puteti spune la ce sa ma astept ? Va multumesc si sorry pt lantul de prp
Cel mai recent răspuns: gamezcdr , utilizator 08:46, 11 Ianuarie 2010
Contractul bancar este titlu executoriu, astfel incat banca nu va trebui sa va dea in judecata, ci va putea sa initieze direct procedurile de recuperare a debitului.
Raspundeti cu bunurile dvs. prezente si viitoare si nu cu cele ale parintilor dvs. daca ei nu au girat imprumutul de care ati beneficiat .
Cat despre datoria catre firma de telefonie mobila, aceasta fie va vinde creanta si atunci veti avea de-a face cu firmele de recuperare, fie va va actiona in judecata, in vederea obtinerii unui titlu executor impotriva dvs.
Parintii nu au nicio vina ca ati contractat un imprumut pe care din pacate nu-l mai puteti plati. Daca nu au nucio calitate in contract nu au nicio rapsundere. Deci nu se poate pune poprire pe veniturile d-lor si nici nu se poate executa casa.
Daca bunuri nu aveti se poate sa va pune poprire pe venituri acum. Poate mai tarziu o o sa aveti ceva si atunci poate si banca isi va recupera creanta.
Cel mai bine ar fi sa nu aveti nimic pe numele dvs...asa macar sunteti imun...astfel doar din salariu se poate recupera datoria...Si daca pe viitor ati dobandi ceva,nu le scrieti pe numele dvs.Va spun din proprie experienta...
Si poate pe viitor nu veti mai vorbi de 5.000 de lei daca nu aveti resurse sa le platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperatori disperati ro_zapacila ro_zapacila Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare: Am avut o firma prin care am luat de la banca o linie de credit. Am girat cu casa si masina. ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie dincamihaela dincamihaela Va rog sa ma ajutati cu un sfat: am imprumutat in decursul anul trecut o suma de bani unei cunostinte. Am intocmit la notariat o hartie prin care persoana ... (vezi toată discuția)
Recuperari cire35 cire35 Buna ziua.in anul 2008 am facut un imprumut la banca la care nu an girat cu nimic deoarece eu nu detin nici o proprietate.iar pana in februarie 2009 am fost ... (vezi toată discuția)