avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, De curand am achizitionat o casa care se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, De curand am achizitionat o casa care se afla pe o ...

Buna ziua,
De curand am achizitionat o casa care se afla pe o strada de tip fundac. Aceasta strada este proprietate privata, fiecare vecin avand cota indiviza. Imediat dupa limita proprietatii noastre, se afla poartile de acces ale vecinului nostru, loc unde drumul se inchide. De la momentul cumpararii, a trecut aproape o luna de zile, timp in care am mers periodic pentru intretinerea gazonului si mici reparatii prin curte/casa. Inca nu ne-am mutat acolo, intrucat casa desi este locuibila, necesita unele finisaze de ordin estetic. In urma cu doua saptamani, am constatat ca la limita de proprietate, a aparut un nou contor de gaz care este prins cu doua tije metalice de stalpul de la poarta vecinului, dar care este montat in fata gardului nostru. Practic, toata acea cutie patrata de culoare galbena, este amplasata in fata gardului nostru. Dupa achizitia imobilului, am constatat ca in fata gardului nostru, exista amplasata o teava de racordare la gaze, dar nu am bagat de seama, crezand ca aceasta este infrastructura furnizorului de gaze. In schimb, acel contor nu a existat in acel loc pana acum 2 saptamani. Inainte de a initia o discutie cu vecinul, l-am intrebat pe vechiul proprietar daca are vreo intelegere cu acest vecin si din spusele lui, rezulta ca exista un acord scris intre dansii dar nu stiu daca este scris de mana sau daca a fost autentificat la un notar. Cu toate acestea, consider ca moral si civilizat ar fi fost sa ne ceara aprobarea, macar verbala sau sa ne instiinteze, intrucat ne-am intalnit/salutat de cateva ori si stie de faptul ca noi suntem noii proprietari. Pana la urma, acel contor a fost montat acum, de cand noi suntem noii proprietari. In momentul vanzarii, fostul proprietar nu ne-a instiintat de intelegerea lor si nici noi nu ne-am gandit sa intrebam daca exista vreun acord intre vecini, indiferent de speta. Nu cred ca acel contor poate fi mutat, deoarece nu stiu daca ar avea unde sa-l monteze, intrucat portile lui sunt oarecum ciudat amplasate, avand doua porti mari pentru acces auto si una mica, pentru acces pietonal. Practic, nu are un gard catre drum. Gardul nostru va trebui refacut la un moment dat, deoarece plasele pe care le avem, sunt provizorii si sunt sigur ca ne va incomoda atunci cand vom dori sa modernizam gardul.
Ce solutie am pentru a rezolva aceasta situatie deranjanta?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2021
K-tlyn, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am o problema legata de accesul la proprietate cu ... Gabi12345E Gabi12345E Buna ziua! Am o problema legata de accesul la proprietate cu masina si parcarea parcarea/stationarea masinii pe un drum de servitute. Istoric: In 1960 un ... (vezi toată discuția)
Parcat la gardul proprietatii papusa1408 papusa1408 Va rog sa ma ajutati cu informatii legate de dreptul pe care il am asupra spatiului din dreptul gardului proprietatii mele. Locuiesc la curte, iar de la o ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere nykkol nykkol Buna ziua, am citit pe forum legea 333/2003 , dar o persoana fizica are voie sa monteze pe strada camere de supraveghere in asa fel incat sa monitorizeze pe ... (vezi toată discuția)