Buna ziua,
as dori un sfat in legatura cu inchirierea unui spatiu de la primarie.Am vorbit cu primarul comunei Greaca, jud. Giurgiu sa inchiriem un spatiu ce apartine primariei,unde putem face o discoteca.Verbal ne-a zis ca ne inchiriaza, in momentul in care ne-am dus cu cerere ne-a conditionat aprobarea de cumpararea aparaturii existente,aparatura care este a fiului primarului ce a avut in urma cu un an inchiriat spatiul(de un an spatiu nu e utilizat).Am inregistrat oricum cererea,dar in timp ce eram la primarie a sunat un prieten de al primarului(cel putin asta ne-a spus noua) care a zis ca vrea sa inchirieze si sa si cumpere aparatura baiatului primarului.Nu stiu daca a fost o coincidenta sau o presiune pentru a lua si aparatura(cere 5000 euro si nu merita ce are el nici 500 euro) .Cert este ca nu ni s-a parut corect ce face primarul stiu ca el e gospodarul comunei, dar daca ar inchiria ar lua niste bani pentru bugetul primarie.Ma puteti sfatui cui ma pot adresa pentru a sesiza acest fapt,care este termenul in care astept un verdict la cererea depusa la primarie cu nr. inregistrare si daca faptul ca l-am inregistrat cand a zis ca inchiriaza celui care ia si aparatura baiatului(citez,,ca doar stiti si voi ca e criza") are vreo relevanta?Multumesc.
In primul rand, ar trebui sa va interesati de regimul juridic al spatiului pe care doriti sa-l inchiriati (daca este domeniu public sau domeniu privat al localitatii in cauza). Daca este domeniu public, indiferent de ce va spune primarul, inchirierea se va face doar in urma unei licitatii publice, organizate in baza unui caiet de sarcini si publicata pe SEAP. Daca este domeniu privat, inchirierea respectiva sa va face prin hotararea consiliului local in cauza, si nu la decizia primarului...