avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare sediul social Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare sediul social Asociatie de Proprietari

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care sunt documentele necesare pentru a schimba adresa sediul social al unei Asociatii de Proprietari? va rog si care sunt institutiile la care trebuie sa le depun. Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:49, 24 Iulie 2021
presupun ca aveti statutul pe legea veche si oricum trebuie sa-l actualizati oricum
asadar refaceti statutul conform legii 196/2018, cu adresa noua si o cerere de modificare statut si adresa la judecatoria de care apartineti
dupa ce primiti incheierea de la judecatorie, depuneti la ANAF cerere de modificare adresa fiscala(trebuie sa aiba ei un formular)

nu inteleg cum ati ajuns la necesitatea acestei schimbari....la asociatia noastra am pus ca sediu doar adresa blocului
Ne-am mutat dintr-o scara in alta, am inchiriat un apartament.
Asociatia a fost infintat anteriori intrarii in vigoare a legii 196/2018.
Conform articolului de mai jos mai este necesar sa modific statutul ? noi vrem sa modificam doar adresa sediului.

La alin. (2) este prevazut ca asociatiile de proprietari infiintate anterior intrarii in vigoare a prezentei legi isi pastreaza statutul juridic obtinut la data infiintarii acestora, dar se vor organiza si vor functiona in conformitate cu prevederile prezentei legi.
art 17 alineat 8 Acordul de asociere și statutul asociației de proprietari, actualizate, se depun de către
președintele asociației de proprietari, ori de câte ori sunt modificări, la judecătoria în a cărei rază
teritorială se află condominiul.(cum s-a modificat legea pe care este bazat statutul....trebuie actualizat)

acel alineat se refera la statutul juridic.....adica ca si entitate juridica(ramane asociatie de proprietari valida in actele judecatoriei) nu e legat de statutul de functionare al asociatiei de proprietari

Este obligtoriu sa parcurgeti procedura dispusa de disp L nr 196/2018

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

demisie președinte asociatie de proprietari - buna ziua! cum pot proceda deoarece vreau sa renunț la funcția ... OanaMihaelaArvantidis OanaMihaelaArvantidis Buna ziua! Cum pot proceda deoarece vreau sa renunț la funcția de președinte al unei asociații de proprietari? Menționez ca nu am inlocuitor în ... (vezi toată discuția)
Inscriere in asociatia de prorietari Raducanu Maria Raducanu Maria Buna ziua!In momentul constituiri asociatiei de prorietari mai multe ap.nu au fost inscrise(nu cunoastem motivele de ce as a omis aceste ap.)acum am depus ... (vezi toată discuția)
Buna ziua asociatia de proprietari a depus in luna noiembrie ... eugarizan eugarizan Buna ziua Asociatia de proprietari a depus in luna noiembrie 2022 pentru actualizare la judecatorie in conformitate cu noua lege , 196/2018 De la ... (vezi toată discuția)