avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Tatăl meu are 93 de ani,este președinte ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Tatăl meu are 93 de ani,este președinte de asociație ...

Bună ziua,
Tatăl meu are 93 de ani,este președinte de asociație proprietari,in ultimii 15 ani nimeni nu a vrut să-și asume această funcție.Tata mai are 2 ani din mandat dar nu mai vrea această funcție sub nicio formă,nu a avut nici sprijinul Comitetului in a lua act de demisie.
Avand in vedere vârsta,exista o alternativă pentru a se lua act de demisia lui?
Cu stimă si respect.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:32, 26 Iulie 2021
Este de competenta Adunarii generale a asociatiei sa constate demisia si sa numeasca un nou presedinte de asociatie de proprietari. Tatal dvs. sa convoace Adunarea generala avand ca ordine de zi - constatarea demisiei presedintelui de asociatie.
1-Tatal dv exercita responsabilitatea de reprezentant legal al asocistiei de proprietari in baza unui contract de mandat
2-Institutia demisiei opereaza conform disp Codul muncii numai in situatia existentei de contract individual de munca
3-In situatia in care tatal dv ,din variimotive intelege sa nu mai exercite atributii agerente functieid e presedinte de asociatie de proprietari,are dreptul sa depuna cerere prin care informeaza asociatia de proprietari ca de la data X urmeaza sa renunte la functia de presedinte de asociatie de proprietari
Are posibilitatea sa comunice interesul de renuntare exercitare atributii presedinte de asociatie,sa decline provizoriu exercitarea atributiilor de presedinte de catre unul dintre membrii comitetului executiv ,sau si ,poate sa convoace adunare generala pentru alegere nou presedinte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cum poate renunta cineva la functia de presedinte ... teo_hategan teo_hategan Buna ziua, Cum poate renunta cineva la functia de presedinte de bloc? Printr-o simpla demisie? Multumesc pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Buna seara, am urmatoarea intrebare: daca un presedinte de administratie ... Mihai Carnaru Mihai Carnaru Buna seara, Am urmatoarea intrebare: daca un presedinte de administratie de proprietari isi da demisia, din motive personale, iar membrii asociatiei nu ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata, am urmatoarea intrebare catre dvs cu rugamintea ... lidiaddd lidiaddd Buna dimineata, am urmatoarea intrebare catre dvs cu rugamintea de a mi da cateva sfaturi fac parte din comitetul asociatiei de proprietari.Aseara la ... (vezi toată discuția)