avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salutare! Am dat recent avansul pentru un apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salutare! Am dat recent avansul pentru un apartament nou cu loc ...

Salutare!
Am dat recent avansul pentru un apartament nou cu loc de parcare subterana. Parcarea si apartamentul sunt inca la stadiul de finisare; actul final de vanzare-cumparare nu a fost intocmit.
Problema: locul de parcare miroase puternic a canalizare; nu cunosc originea mirosului, dar nu vine din scurgerea situata in podea. Sunt niste tevi care trec pe deasupra locului de parcare, neimbracate, nemascate in vreun fel, dar nu sunt sigur ca acestea ar putea sa fie sursa mirosului.
Exista vreo cale legala prin care, daca este identificata sursa mirosului, sa constrang dezvoltatorul sa rezolve aceatsa problema inainte de semnarea actului de vanzare-cumparare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cloudacc.courses.001 , utilizator 00:37, 17 August 2021
Salutare!
Revin cu noutati...
Intre timp am aflat originea mirosului: tevile de canalizare ale blocului sunt montate pe tavanul parcarii subterane - acestea sunt sursa mirosului de canalizare; nu exista scurgere de apa, tevile sunt izolate din acest punct de vedere, insa, emana gaze de canalizare (hidrogen sulfurat, amoniac, dioxid de carbon, metan...).

In ceea ce priveste constrangerea legala pe care o caut pentru a-i impune dezvoltatorului rezolvarea acestei probleme prin intermediul unei conditii suplimentare adaugata la contractul de vanzare-cumparare, am facut o mica investigatie pe "sfantul" Google, reusind sa gasesc o reglementare tehnica cu privire la proiectarea, executia si exploatarea instalatiilor sanitare aferente cladirilor. Neavand pregatire in domeniu, raman circumspect vis-a-vis de aplicarea acestei reglementari tehnice in cazul problemei ridicate de mine. Prin urmare, cer un mic sfat din partea celor cu experienta si cunostinte in domeniu - se aplica acest normativ in cazul de fata? Ma pot baza pe faptul ca acest normativ ajuta la constrangerea legala, enuntata sub forma unei obligatii in contractul de vanzare-cumparare, prin care dezvoltatorul se obliga sa remedieze aceasta problema?

Iata si un extras din normativul despre care am vorbit mai sus.

REGLEMENTARE TEHNICĂ din 6 octombrie 2015
Normativ privind proiectarea, execuţia şi exploatarea instalaţiilor sanitare aferente clădirilor. (Revizuire şi comasare normativele I9-1994 şi I9/1-1996) - indicativ I9-2015 *)
EMITENT: MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI ADMINISTRAŢIEI PUBLICE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 830 bis din 6 noiembrie 2015
...
21. EXPLOATAREA INSTALAŢIILOR
...
21.2. Delimitarea dintre instalaţiile interioare de alimentare cu apă şi canalizare şi reţelele stradale de alimentare cu apă şi canalizare se face în căminul de racord sau la vanele de sectorizare generală.
...
Controlul, verificarea şi revizia instalaţiilor interioare de alimentare cu apă rece şi apă caldă
21.5. Controlul şi verificarea instalaţiilor interioare de alimentare cu apă rece şi apă caldă se face cu scopul de a asigura:
- regimul de debit şi presiune;
- etanşeitatea instalaţiei;
- temperatura apei calde;
...
21.32. Controlul şi verificarea instalaţiilor interioare de canalizare constă în:
- depistarea unor anomalii în funcţionarea reţelei de canalizare (refulări periodice, reducerea debitului evacuat, emanaţii de mirosuri provenite din reţeaua de canalizare etc.)
...

Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. vecinul de la un etaj superior si-a scos in exteriorul ... cosmineanugheorghe cosmineanugheorghe Buna ziua. Vecinul de la un etaj superior si-a scos in exteriorul blocului scurgerea de la centrala prin condensare. Apa rezultata si picaturile de pe teava ... (vezi toată discuția)
Fosa cu drenul pe terenul in proprietate personala ContSters353462 ContSters353462 Buna ziua! Sunt proprietar intr-un imobil cu 8 apartamente,construit intr-o zona fara posibilitate de racordare la sistemul de canalizare al orasului, ... (vezi toată discuția)
Debransare apa rece ralu30 ralu30 Buna ziua, Am un vecin care are apa rece si calda doar la bucatarie,la ambele bai s-a debransat acum 13 ani cu acordul asociatiei.As dori sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)