avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratii unice perioada suspendare firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratii unice perioada suspendare firma

O intreprindere individuala are activitatea suspendata din 2019.Mai multe forumuri si documentatii contabile spun ca pe perioada suspendarii nu se depun declaratiile unice.Functionarul ANAF imi spune contrariul.
1. Cum se procedeaza corect?
2. Ce se intampla daca depun acum (pe 0) cele 2 declaratii aferente 2019 si 2020 ?
3. Sunt pasibil de amenda pentru nedepunerea la timp a declaratiilor?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2021
Andrei384, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 09:10, 28 Iulie 2021
Pe perioada in care se afla in inactivitate temporara firmele au obligatia sa depuna declaratiile fiscale conform vectorului fiscal. Pentru obligatiile declarative inscrise in vectorul fiscal declaratiile se depun, chiar daca nu exista sume de declarat, pe zero, cu exceptia situatiei in care societatea solicita si i se aproba un regimul de declarare derogatoriu conform procedurii aprobate prin OANAF 889/2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate firma suspendata DavidOctavian DavidOctavian Buna ziua.Am si eu o intrebare.O firma suspendata mai are nevoie sa depuna bilanturi? Contabilul firmei ar trebui sa stie asta? (vezi toată discuția)
Suspendare activitate firma administratia financiara octavian_adrian octavian_adrian Impozit forfetar nu se plateste incepind cu data mentionata in Incheierea judecatorului delegat, totusi nu pot face cerere pentru regim derogatoriu la ... (vezi toată discuția)
Hartuire afp nitmar nitmar Am primit o amenda pe societate de la Adm. Finante Publice pentru nedepunerea unei declaratii si am contestat-o,dosarul e in instanta.Problema e ca AFP de doua ... (vezi toată discuția)