avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Poate fi introdus la plata un bilet la ordin emis in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Poate fi introdus la plata un bilet la ordin emis in cursul procedurii insolventei?

Poate fi introdus la plata un bilet la ordin care a fost emis de o societate aflata deja in insolventa ? Noi nu am cunoscut faptul ca ea era in insolventa cand am incheiat contractul.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2021
anna_cta, utilizator
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 12:34, 17 August 2021
Nu. Daca data emiterii BO este dupa data pronuntarii hotararii de intrare in insolventa, administratorul nu mai avea voi sa semneze instrumentul de plata. Intrarea in insolventa se publica in Buletinul Procedurilor de Insolventa, care este un registrul public.
Pai administratorul societatii a semnat si a si avalizat Biletele la Ordin desi stia ca este in insolventa societatea
Daca a fost incheiat contractul si a fost efectuata livrarea ulterior intrarii in insolventa, contravaloarea este considerata creanta curenta.

Administratorul statutar isi exercita atributiile pana la ridicarea dreptului de administrare. Spre exemplu, daca societatea a intrat in procedura generala a insolventei (in perioada de observatie) si nu i-a fost ridicat in mod explicit dreptul de administrare, poate face plati in continuare. Daca societatea a intrat in procedura simplificata (faliment), atunci nu mai avea dreptul de a face plati.

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare-partajul bunurilor comune ginacoseru ginacoseru am un bilet la ordin avalizat de catre administratorul soc x.acesta se afla in procedura falimentului. biletul a fost primit garantie si completat in luna ... (vezi toată discuția)
Creanta nascuta dupa intrarea in insolventa nyusziful nyusziful Buna ziua, as avea urmatoarea intrebare: in cazul unei creante nascute dupa deschiderea procedurii insolventei, cum sa procedez? Pe scurt: am emis o factura ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin care nu sunt avalizate sfat sfat ce se poate intampla daca am un bilet la ordin semnat dar nu avalizat, iar societatea emitenta a intrat in faliment? nu are nici o valoare? era mai bine daca ... (vezi toată discuția)