avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prietenul meu are permis valabil, iar vecinul său nu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prietenul meu are permis valabil, iar vecinul său nu poseda ...

Prietenul meu are permis valabil, iar vecinul său nu poseda deloc permis și l-a rugat să-l ducă până în oraș. Mașina este în proprietatea vecinului. Vecinul voia sa scoată el mașina din parcare și în intersecție a fost prins de politie. Dacă prietenul meu știa ca vecinul nu are permis, poate fi trimis în judecata pentru încredințarea vehiculului? Va fi audiat ca martor și nu mi se pare drept... Nu putea să-i dea în cap sa conducă el, dacă nu era mașina lui... Acel om și-a asumat.
As fi recunoscătoare pentru un răspuns..
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 14:39, 28 Iulie 2021
Daca era cu el in masina o sa aiba si el probleme...
Daca era pietaon si a fost chemat ca martor nu sa pateasca nimic.
Pai nu mi se pare corect. Nu era proprietarul mașinii. Ce putea sa facă? Sa-i dea in cap sa conducă mașina ce nu-i aparținea?

Ionut.ion a scris:

Daca era cu el in masina o sa aiba si el probleme...
Daca era pietaon si a fost chemat ca martor nu sa pateasca nimic.

Putea sa coboare, de nu l-a sechestrat acolo...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea masinii unei persoane fara permis ManueI ManueI Intr-o sera de joi am fost chemat de un prieten să ne plimbam,luând in seara aceea permisu,mai aveam 18km pana la destinație însă el ma rugat sai dau ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis MariusBogdan21 MariusBogdan21 Bun nici nu stiu de unde sa incep. Am un prieten foarte apropiat, ne stim din clasele primare, acesta si-a cumparat o masina zilele trecute, avand permis de ... (vezi toată discuția)
Incredintarea masinii unei persoane fara permis roxanna22 roxanna22 Buna ziua Unchiul meu a incredintat masina unui prieten care a sustinut ca are permis auto. Insa, in momentul in care a fost oprit de politie acesta a ... (vezi toată discuția)