avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis

Bun nici nu stiu de unde sa incep. Am un prieten foarte apropiat, ne stim din clasele primare, acesta si-a cumparat o masina zilele trecute, avand permis de aproape 2 ani. I-am cerut bineinteles masina zicandu-i ca posed permis de conducere ( bineinteles ca nu ). Acesta mi-a incredintat masina si am fost prins de politie in oras. Intrebarea mea ar fi urmatoarea, sunt constient ca mi se va face dosar penal, dar fiind la prima abatere pot scapa doar cu o amenda? Ce se va intampla cu prietenul care mi-a incredintat masina ?
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 18:48, 5 Martie 2014
Eu as incepe cu proverbul latin "Cave canem".Adica in romana: "Fereste-ma Doamne de prieteni ca de dusmani am eu grija". Asa de prieteni apropiati sunteti, incat l-ati "condamnat" la inschisoare...Daca voiai sa arati ca stii sa conduci, desi nu e cazul, trebuia sa il rogi sa mergeti undeva in afara drumrilor publice (pe un camp undeva) si abia acolo sa te lase sa conduci masina...A minti un prieten este la fel de grav cu injunghierea sa ori cu furtul unui obiect pretuit de acesta....Deci, datorita minciunii tale "prietenul apropiat" a devenit infractor si ar putea fi condamnat. Inconstienta si prostie fara limite....
Declarati adevarul, faptul ca prietenul dvs nu a cunoscut aceasta imprejurare si ca dvs l-ati informat in mod fals ca aveti permis de conducere.
1. Nu scapi cu amendă şi dacă ai mai avut probleme cu legea penală, vii la puşcărie.
2. Ar fi de porc dacă l-ai minţit şi ai declarat că el ştia că nu ai permis, îl aduci şi pe el în sfera penalului în acelaşi mod. Din puşcăriabil pe mâna ta, te-ai transforma în ceva mult mai rău, să aduci pe cineva la puşcărie aproape nevinovat. Spun aproape, deoarece el înainte de a-ţi da cheile trebuia să-ţi ceară să-i arăţi permisul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce ma sfatuiti sa fac? Andrei Antonescu Andrei Antonescu In seara zilei de ieri 20-aprilie am fost cu 2 baieti cu masina, in spate pe bacheta, toti bauseram bauturi alcoolice iar posesorul masinii a incredintat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - recuperare permis micuwtf micuwtf Am si eu o intrebare in anul 2009 am facut un accident de masina soldat cu moartea unei persoane,in anul 2012 am fost condamnat la 4 ani cu executare din care ... (vezi toată discuția)