avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o intrebare pentru o cunostinta. Este vorba de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o intrebare pentru o cunostinta. Este vorba de sotia supravietuitoare. ...

Am o intrebare pentru o cunostinta.
Este vorba de sotia supravietuitoare.
Sotul acesteia a decedat, ei nu au copii, in schimb el a avut doi copii cu fosta sotie. Dupa ce defunctul a divortat de mama copiilor, din vanzarea apartamentului unde au stat impreuna, acesta a cumparat un apartament, la vreo 3-4 ani s-a recasatorit cu sotia supravietuitoare si a cumparat cu aceasta (cunostinta mea) la tara un teren cu 2 case si au mai construit impreuna inca o casa, utilata (incalzire si apa calda) si mobilata. Ei au locuit la apartament o perioada, iar in ultimii ani au locuit la tara. Problema care se pune este daca acesti copii ai defunctului o pot da afara de la apartament, ea detine cheile de la apartament. Copii pot intra prin efractie in apartament daca sotia supravietuitoare nu le da cheile, are de ce sa se teama cunostinta mea? Acesti copii au notificat-o ca nu au unde sa locuiasca, ca au copii mici....Copii au la indemana vreo actiune de a o da afara, atata timp cat nu se termina partajul? Cu multumiri, astept cu nerabdare mesaje de la dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Lady64 , utilizator 14:57, 28 Iulie 2021
Daca bunurile au fost cumparate in timpul casatoriei atunci sotia deja detine jumatate din acestea si o sa imparta cu copiii din prima casatorie doar jumatate de bunuri.
Din aceasta jumatate dumneaei o sa primeasca 1/4 si copii restul de 3/4.
Copii nu pot intra in casa fara acordul doamnei, poate suna la Politie daca incearca sa faca asta.
Momentan ei nu sunt proprietari, doar presupusi proprietari. Proprietari vor fi dupa dezbatarea succesiunii si atunci pot cere iesirea din indiviziune si partajarea bunurilor ce fac obiectul mostenirii.
Din apartament are 1/4 pt ca este bun propriu dinaintea casatoriei, din casa are jumatate + 1/4 din jumatatea sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire in comunitate de bunuri Sineu Sineu Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea : in timpul casatoriei am cumparat impreuna (regim matrimonial de comunitate de bunuri). Nu avem copii in aceasta ... (vezi toată discuția)
Cote de mostenire pentru copii din 2 casatorii diferite ContSters126200 ContSters126200 Buna dimineata! Am o cunostinta cu urmatoarea situatie familiala: un copil din prima casatorie si apartament proprietate personala cumparat inainte cu 3 ani ... (vezi toată discuția)
Dispută pe avere Gaman84 Gaman84 Bună ziua soțul surorii mele a murit lăsând în urmă un apartament în oraș, o casă la țară, o mașină și 200 de stupi de albine. Soțul surorii ... (vezi toată discuția)