avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Am rămas cu 12 zile de concediu pe anul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Am rămas cu 12 zile de concediu pe anul trecut și ...

Bună ziua! Am rămas cu 12 zile de concediu pe anul trecut și vrea să îmi aprobe concediul doar daca vine colegul in locul meu zi de zi, câte 12 ore timp de 7 zile iar el nu accepta.
Nu am făcut o cerere scrisă, doar verbal a fost discuția de concediu și pe WhatsApp. Este necesar sa trimit o cerere și să îmi răspundă în scris? In total am 32 zile de concediu și vreau să fac tot posibilul să mi-l acorde.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ELENA1234567890 , utilizator 22:42, 29 Iulie 2021
Depuneti o solicitare scrisa pentru CO .... retoric vorbind , cand va intra colegul in CO cine ii tine locul?
Eu ar trebui să fac in locul lui, dar același lucru câte 12 ore ,7 zile și nu vreau. Ce este de făcut?
Retoric vorbind, daca dvs nu vreti atunci el de ce ar vrea sa va tina locul?

Neacordarea zilelor de CO salariului poate face obiectul unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social.

Incalcarea dreptului la concediu de odihna anual si neacordarea acestuia poate atrage si raspunderea patrimoniala a angajatorului in conditiile art. 253 alin. (1) din Codul muncii, potrivit caruia angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
O să depun cerere de concediu și aștept să îmi răspundă în scris, nu verbal. Nu vrem sa facem unul in locul altuia, câte 10 zile, nu ne pot obliga să facem ore suplimentare.
Aici nu este vorba de munca suplimentara.

Alte discuții în legătură

Concediu impus! bună ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: ... gabrielle_24 gabrielle_24 Concediu impus! Bună ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: la firma la care lucrez concediu de odihna este impus de către firma: o săptămână ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare legata de starea de urgenta si zilele ... Alina111123 Alina111123 Buna ziua, am o intrebare legata de starea de urgenta si zilele de concediu. Am 14 zile de concediu din care 5 s au scazut in starea de urgenta, iar ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna anticipat crisana crisana Buna ziua.Vreau sa va intreb la cate zile de concediu de odihna am dreptul(in contractul colectiv de munca sunt trecute 21)daca concediu de maternitate se ... (vezi toată discuția)