avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prin notariat sau tribunal? Ma puteti ajuta cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prin notariat sau tribunal? Ma puteti ajuta cu un sfat ...

Divort prin notariat sau tribunal? Ma puteti ajuta cu un sfat va rog? Sunt casatorita cu sotul meu de 3 ani avem un copil impreuna dar am decis sa divortam. Nu avem nimic in comun ca si partaj, el are un srl si casa lui luata cu prima lui sotie. Intrebare este cum ar fi mai bine sa divortam. El mi a propus suma de 500 pensie alimentara drept de vizita dar eu ii cer mai mult. Insa el spune ca daca il dau in judecata voi lua mai putin deoarece el este administrator la firma nu plateste nimic la stat nu are contract de munca, asa ca nu va fi obligat sa plateasca nimic. Asa este? Totusi el are firma de taxi masina aia aduce profit zilnic cum este posibil ca daca il dau in judecata sa nu gie obligat la pensie
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:57, 29 Iulie 2021
La notar nu se poate decât dacă va înțelegeți perfect

Cea mai mica neînțelegere va duce la.instanta cu pierderea banilor dati la.notar.
pensie, daca nu ii puteti dovedi veniturile, va fi stabilita la salariul minim pe ec , ceea ce inseamna mai putin de 500
Deci veniturile din firma el nu le justifica pe persoana lui?
Adresati o cerere scrisa la.firma ca sa vedeti dacă va spune ce venituri realizează.
Asa veți vedea ce se va întâmpla.

Ca soție ati avea acest drept dar daca nu va răspund ar trebui sa dati firma în judecata.
Este o ipoteză...
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Prb nu am explicat bine. El este administratorul propriei sale masini. Deci taxiul este al lui el plateste la stat doar 3%IMP PE RPOFIT. in rest el nu plateste contributiile nu are contract de munca.

Alte discuții în legătură

Buna ziua am si eu o intrebare am fost casatorita si in urma ... Mosuxxl Mosuxxl Buna ziua am si eu o intrebare am fost casatorita si in urma divortului am stabilit de comun acord pensie alimentara de 500 ron la 2 copii in 2019 la notar as ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa exclusiva petru ana maria petru ana maria Buna ziua,ma aflu in proces de divort cu sotul meu si a inceput procesul de divort cu martori din culpa exclusiva a sotuui.in martie va fi audiat cel de-al ... (vezi toată discuția)
Obtinere pensie alimentara fara divort nicoletabu nicoletabu Buna ziua! Pot obtine pensia alimentara pt copil, fara divort? Locuim toti 3 impreuna, eu sunt in somaj tehnic si sotul refuza sa imi dea bani pt alimentatia ... (vezi toată discuția)