avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... micsorarea salariului este posibila fara acordul uneia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

micsorarea salariului este posibila fara acordul uneia dintre parti?

Vreau cateva pareri despre acest subiect, la care adaug urmatoarea situatie :
sunt angajat la o firma al carui sediu este in alt oras decat cel in care imi desfasor eu activitatea (practic am fost angajat pentru lucrarile firmei in orasul unde stau). Intrebare este daca se poate considera delegatie sau detasare aceasta situatie si se pot obtine (probabil in instanta) drepturile cuvenite celor mentionate mai sus?

Stima
Cel mai recent răspuns: ionut_xlr , utilizator 12:23, 8 Ianuarie 2010
practic am fost angajat pentru lucrarile firmei in orasul unde stau

Nu poate fi considerata delegare/detasare daca firma are punct de lucru in orasul d.voastra si singur spuneti ca ati fost angajat pentru lucrarile de acolo. Cred ca nu ar fi o cerere pertinenta!

Nu vad legatura cu subiectul"micsorarea salariului este posibila fara acordul uneia dintre parti"
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2010
ContSters42179, utilizator
Ideea este ca vor sa imi micsoreze salariul si am primit un act aditional pe care nu vreau sa il semnez. Firma nu are punct de lucru in orasul meu. Firma a avut o lucrare mai mare de care ma ocupam. In prezent mai are o singura lucrare mai mica. Iar in cazul in care cosidera ca vor sa ma concedieze vreau sa cer acele drepturi. Crede ti ca se poate?
Daca nu semnati actul aditional nu vor putea sa micsoreze salariul dar va vor putea acorda preavizul de concediere.

In rest........... nu inteleg despre ce "acele drepturi" vorbiti?
Despre cele ce decurg din concedierea individuala? Atunci va trebui sa primiti drepturile la zi, plata zilelor de CO neefecutate si salariul compensatoriu.

De asemenea, veti avea dreptul la somaj.
Ma refeream la drepturile ce decurg din calitatea de delegat sau detasat, firma ne avand punct de lucru in orasul in vcare lucrez eu.
Dvs nu sunteti nici delegat, nici detasat.

Ca sa fiti "delegat" trebuia sa plecati in alta localitate decat cea de domiciliu si sa lucrati acolo. Ptr asta firma sa acoperea cheltuielile de transport si cazare si primeati o indemnizatie de delegare.
Rezulta ca nu este cazul ptr ca dvs lucrati in localitatea de domiciliu.

Ca sa fie vorba de "detasare" insemna ca ati fi fost trimis sa lucrati ptr un alt angajator.
Se pare ca nici despre asta nu e vorba.

Deci, nu intruniti nici una din conditiile ptr care solicitati bani.

Mai mult, angajatorul poate demonstra ca v-a angajat pe dvs tocmai ptr ca locuiti in acea localitate in care a avut lucrari si ca nu ati lucrat niciodata in alta localitate.
Deci, dvs stiati de la inceput ptr ce ati fost angajat.

Alte discuții în legătură

Desfiintare punct de lucru caesar2102 caesar2102 Buna ziua, Am fost anuntat acum cateva zile ca punctul de lucru unde activez s-ar putea desfiinta, firma mare fiind la Bucuresti. Au mai fost desfiintate si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, lucrez la o firma de constructii din oradea, administratorul ... clara_niculina@yahoo.com clara_niculina@yahoo.com Buna ziua,lucrez la o firma de constructii din Oradea,administratorul societatii a contractat o lucrare in orasul Carei.Va rog frumos sa -mi spuneti daca este ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru inchis Larisa-Lory Larisa-Lory Buna ziua, As dori sa stiu in cazul in care firma la care trebuie sa revin din concedu crestere copil, isi inchide punctul de lucru la care mi-am ... (vezi toată discuția)