avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se platesc darile la un apartament in devalmasie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se platesc darile la un apartament in devalmasie in care nu locuiesc prorpietarii?

Buna ziua, detin un apartament in devalmasie in care locuieste cu acordul tatalui, doar fiul major, student, care primeste pensie de intretinere de la amandoi. Fostul meu sot locuieste intr-o casa tot proprietate comuna, dar refuza sa plateasca darile la aparatament si el si fiul. De doi ani de zile platesc singura aceste dari, desi nu locuiesc in nici una din proprietatile comune, pana la finalizarea partajului. (Divortul a survenit cu mai multi ani in urma). Ce pot face in aceasta situatie, deoarece nu mai pot suporta aceste cheltuieli singura?

Cel mai recent răspuns: okidoki0809@gmail.com , utilizator 14:08, 3 August 2021
Nu mai platiti si gata, o sa trebuiasca sa plateasca cand vad ca o sa vina somatiile la gaz, curent electric... sau raman fara ele, fara utilitati...

Puteti cere ca la partaji sa intre si aceste sume, sa le impartiti cu fostul sot...

Dupa 3 luni de neplata a intretinerii la bolc Asociatia de locatari calculeaza penalitati si ne poate executa. Pot sa platesc doar partea mea de cheltuiala comuna?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti plăti ce vreți dar ar fi bine sa achitați tot si sa ii dati în judecată ca sa nu va dea în judecată asociația de proprietari.
Si datoriile tot raman, chiar daca mai mici si tot in instanta o sa ajungeti...
Consultati un avocat, faceti partajul, luati ce va revine si scapati de grija.
Dupa aceea vad ei ce fac..
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Obligatii de plata la intretinere pentru un apartament nelocuit danapascu01 danapascu01 As vrea sa va relatez o situatie legata de plata intretinerii pentru un apartament in care nu locuieste nimeni: in primul rand, in blocul respectiv locatarii ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament fabiola46 fabiola46 Sunt divortata dar nu am facut partaj.Fiul meu a implinit 18 ani si vrem sa -i donam lui apartamentul.Am inceput cadastrul si de acolo mi s-a spus ca nu este ... (vezi toată discuția)
Contributia la plata intretinerii este obligatorie pentru doi soti divortati? vio1958 vio1958 Buna seara, Am divortat fara a face partajul,respectiv 1 ap de 3 camere fostul sot nu contribuie la plata intretinerii si nici a impozitului de 4 ani .Suntem ... (vezi toată discuția)