avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara!Acum exact 4 luni am fost depistat cu 0.43 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara!Acum exact 4 luni am fost depistat cu 0.43 alcolemie ...

Buna seara!Acum exact 4 luni am fost depistat cu 0.43 alcolemie in aer expirat!As avea cateva intrebari:
Exista posibilitatea de a nu se putea plati analizele?
In cat timp pot ajunge acestea la politie?
Mentionez ca am fost sa platesc analizele,insa doamnele de acolo au zis ca nu este posibil asa ceva.Am angajat un avocat si cand i-am mentionat nu mi-a raspuns nimic.De patru luni nu am nici o scrisoare sau raspuns,iar avocatul a zis ca atat dureaza,asa e procedura.Ar trebui sa caut alt avocat?
Buna ziua,

La câteva luni, poliția efectuează o plata globala către INML, iar abia apoi sunt comunicate buletinele de analiză către brigada rutieră.

Este posibil sa faceți dvs plata, doar că trebuie să vorbiți cu polițistul care se ocupa de dosar fiindcă se face o convenție cu poliția.

Totuși, nu va garanteaza nimeni că dosarul va fi soluționat mai rapid daca plătiți dvs.

De regulă, dosarele instrumentate la nivelul brigăzii rutiere se soluționează foarte greu, iar fiindcă încă nu ați dobândit calitatea de suspect, nu aveți foarte multe opțiuni la îndemână pentru a urgenta acest proces.

In concluzie, întârzierea se datorează modului defectuos în care funcționează instituția.
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat
Mergeti la organul de up si solicitati sa achitati dvs contravaloarea buletinului de analiza toxicologica.
Se pot plăti analizele daca doriți.
Depinde pentru ce ati vrea sa angajați alt avocat.
Din cauza ca a trecut prea mult timp fara sa am vreun raspuns in cazul dosarului,iar avocatul spune ca e normal sa dureze atat,mi se pare ca nu se implica,
Oamenii angajeaza avocatii pentru reprezentare și nu pentru urgentare.
De aceea este normal sa.fie normal ca și durata după cum va spune avocatul.

Pentru urgentare ori se plătește avocatul angajat in mod separat ori se angajează alt avocat special pentru urgentare.
Urgentarea este mai.dificilă decât reprezentarea in sine în astfel.de cazuri și majoritatea avocaților eșuează in acest demers.
Mai nimeni nu stie acest lucru din rândul neinitiatilor in drept.
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Analize pierdute: de 2 săptămâni umblu pe la inml și nimeni nu poată să-mi spună de ce nu au ajuns rezultatele la organele de cercetare. ce pot face pentru afla ce se întâmplă? Olaru George Olaru George Buna ziua , întâmpină o altă problemă , de 2 saptamanii umblu pe la INML, nimeni nu poată să imi spuna de ce nu au ajuns analizele la organele de ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața am și eu o întrebare soțul meu în data de ... Valentina2001 Valentina2001 Bună dimineața am și eu o întrebare soțul meu în data de 03.05.2021 a fost oprit de brigada rutiera din sectorul 3 cu o alcoolemie de 0,48 în etilotest ... (vezi toată discuția)
Permis reținut pe nedrept conf. art. 336 cp ''conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe''. cum îl pot recupera? TiberiuG1 TiberiuG1 Buna ziua. In data de 11.10.2017 am fost implicat intr un accident auto minor fara victime , la sosirea politiei rutiere am fost testat cu etilotestul ... (vezi toată discuția)