avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident fara victime - probleme asigurare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident fara victime - probleme asigurare

Buna , am avut un acciden ieri , in care eu am vrut sa intru in spatele blocului (exista 3 metri linie punctate pt a permite accesul de intrare la bloc) si ma depasit pe linie dubla continua un alt autoturism care ma lovit. teoretic ar fii fost culpa comuna ,si eu gresi ca nu am semnalizat ca vreau sa virez stanga si el ca ma depasi pe linie dubla continua , eu am declarat ce sa inamplat dar celalat nu a declarat ca ma depasit , iar cand am mers la politie ,politistul care ii era prieten a scris ca eu am virat brusc stanga si l-am acrosat pe el . de ce la crezu pe el si nu pe mine . in fine problema nu-i ca trebuie sa-mi fac eu masina , asta este , dar masina am cump. recen nu am apucat sa o inmatriculez pe mine si apare pe proprietar ,are asigurare valabila pana in aprilie ,dar nu stiu acuma este valabila asigurarea daca am lovit-o eu si nu cel care a facu asiguarea? nu am imputernicire facua . cum sa declar la asigurari , k am cump masina sau ca am imprumuta-o atunci seara ? ce as putea sa ac legat de ot inclusiv de acciden pt ca nu este corect ca nu a fost numai vina mea si el a gresit ca ma depasit..:(
Cel mai recent răspuns: pup_me , utilizator 12:05, 11 Ianuarie 2010
Referitor la asigurare, aceasta e valabila indiferent cine a condus vehiculul.
Era valabila si daca dvs. incheiati o asigurare in vederea inmatricularii, dar aceasta procedura nu ar fi fost definitivata.
Cat priveste vinovatul de accident, aici va trebui sa ajungeti la o intelegere cu toate partile implicate.
In cazul in care veti recunoaste vina exclusiva in producerea accidentului, pe asigurarea RCA va fi reparata masina celuilalt participant la trafic si masina pe care o conduceati dvs. o veti repara fie pe asigurarea Casco, fie pe banii din buzunar, daca nu aveti si asigurare facultativa;
In caz de culpa comuna, pe asigurarile RCA ai celor doua masini implicate se va acoperi cate 1/2 din paguba.
Din avariile provocate ambelor masini, se poate constata/dovedi modul real in care s-a produs accidentul, in concordanta si cu locul/pozitia unde s-a petrecut tamponarea.Pe baza acestora , puteti cere anularea p.v. in instanta si stabilirea adevarului.Despagubirile se stabilesc/platesc, asa cum a descris f.b. d-na av.@sdianaviolina
1/2 DIN PAGUBA? ce inseamna ca se face totalul sumelor finale repararii si se va achita din buzunarele noastre tata suma doar ca pe dindoua? sau cum? :(
NU:
Fiecare plateste din buzunar 1/2 din dauna pricinuita celuilalt (adica partea neacoperita de asiguratorii proprii RCA)
ok , deci e mai bine ca am iesi vinovat si-i face asigurarea masina aunci ,pt ca costul reparatiei masinii mele este 600 euro iar al lui cam 5000 euro :( , mie imi ese frica doar pt ca nu a fost masina inmariculata pe mine si asigurarea era facuta pe proprietar :( , ma gandesc ca nu are cum sa ma dea banca in judecata

Alte discuții în legătură

Nu am dat rca-ul - accident cu politist baut oanaalina_bb oanaalina_bb Pe data de 14.08.2007 am fost implicata intr-un accident rutier cu un angajat al politiei romane. Accidentul s-a produs astfel: -eram pe calea calarasi la ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie , culpa comuna. C.C.D C.C.D Buna Ziua, In urma cu un an si ceva , mai exact pe data de 02.04.2008 am fost implicat intr-un accident de circulatie intr-o comuna din judetul TR. Ma ... (vezi toată discuția)
Accident rutier bicudaniel bicudaniel In seara de 25/02/2011 ma deplasam pe o strada din bacau si la o usoara curba cu linie continua am vazut un tir parcat cu fata catre mine,am vrut s-a depasesc ... (vezi toată discuția)