avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Ne confruntăm cu următoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Ne confruntăm cu următoarea problema....in urma ...

Buna ziua,

Ne confruntăm cu următoarea problema....in urma cu ceva ani socrul i-a făcut soțului meu contract de vânzare cumpărare cu clauza de uzufruct viager.....având în vedere faptul că era singur am decis sa ne mutam împreună din 2012....toate bune și frumoase până a început să aibă un comportament urat fata de noi....cel puțin față de mine psihic nu mă lăsa să spăl haine etc etc...având în vedere că plăteam facturile etc....ne-a făcut nenumarate procese de dat afara din casa....el în trecut a avut nenumărate accidente vasculare....menționez că la ultimul accident vascular din 2018 starea lui s-a degradat nu se mai poate ridica, își face nevoile pe unde apuca....cade prin casa....conviețuirea a devenit de-a dreptul imposibilă.....suntem terminați psihic....adoarme cu țigarea in gura...găsesc mucuri de țigară peste tot prin camera....ce putem face pentru a îl interna într-un centru de îngrijire....? Sau daca l-am interna contractul cu clauza viageră este afectat în vreun fel având în vedere că nu are cine sta cu el sa ii ofere sprijinul, suportul și supravegherea pe întreaga zi...menționez că am și un copil mic de care trebuie să mă ocup plus munca.....in contract nu este stipulată și clauza de intretinere..va rog ce mă sfătuiți să fac. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Mih30 , utilizator 22:59, 30 Iulie 2021
Trebuie respectat contractul.
Având în vedere ca si-a rezervat dreptul de uzufruct viager, trebuie sa îl lăsați în casă.
Fie va mutați dvs în alta parte, fie angajați o persoana sa îl asiste/îngrijească/supravegheze.
El este o persoana mai mult la pat, necesita multa supraveghere....adică supraveghere continua, probabil că se poate face ceva pe cale legala daca se dovedește că nu mai este în toate capacitățile mentale, mai exact că are și o dementa senila.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Iulie 2021
gi-jane2, moderator
Ideea e ca nu îl puteți scoate din casa lui. Nici dacă îl internați pe Coasta de Azur.
In virtutea uzufructului viager, el are dreptul de a locui în imobil si de a-l folosi pana la deces.
Contractul nu se va desființa. Dar dreptul de uzufruct trebuie respectat, conform contractului. Oriunde l-ati duce, este echivalent cu datul afara din casă.
Tot ce puteți face în momentul de față este sa asigurați supraveghere astfel încât sa nu dea foc la casa sau mai știu eu ce.
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2021
raluk0207, utilizator
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Iulie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract întreținere mada.t mada.t Buna seara. Am si eu o intrebare. Am cu bunica mea de 5 ani un contract de intreti ere. Din pacate, cu dansa nu mai pot sa ajung la nici o intelegere si m-am ... (vezi toată discuția)
Vânzare imobil dobândit cu act de v-c cu clauză de întreținere. cum se poate vinde când beneficiarul clauzei nu poate semna niciun document? ligiasmeureanu ligiasmeureanu in anul 2002 intre mine si parintii mei s-a facut un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.in anul 2003 tatal meu a decedat,mama a ramas sa ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager silviaelena12 silviaelena12 Buna seara!In urma cu 5 ani mama mi a facut un act de donatie si uzufruct viager un imobil care era dobandit ca mostenire de la parintii ei,in acelasi act ... (vezi toată discuția)