avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probleme cu vecina din bloc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probleme cu vecina din bloc

Sunt locatar într-un cămin cu utilitățile folosite la comun, de 5 ani locuiesc în acest bloc și nu am legat nici un fel de prietenie cu nimeni pentru că scopul meu in acest bloc este doar pentru a-mi trăi traiul decent și a plăti o chirie mică. Însă problemă este cu una dintre vecine care, prin comportamentul pe care îl arată față de mine, îmi dovedește faptul că are o problemă personală cu mine deoarece pe zi ce trece devine din ce în ce mai recalcitrantă, am fost agresat și fizic de ea, lovit, îmbrâncit, scuipat chiar și amenințat. Cu vecina în cauză, care are 54 ani ( eu doar 30 ani), nu am avut niciodată treabă, nu i-am spus nici dă-te mai încolo însă se pare că are ea o problemă personală cu mine dacă ajunge să facă toate acestea doar pentru a se evidenția și ea cu ceva. Și nu o singură dată am auzit-o cu apropouri de tentă sexuală la adresa mea, însă am preferat să o ignor.
Cine și-ar face de lucru cu o mahalagioaică care în fiecare zi este acasă, nu are loc de muncă, nu are copii sau familie, în schimb urmărește pe toată lumea ce face, bârfește cu alte vecine și minte? Și atunci când nu ii convine ceva începe să urle de răsună până la parter ( eu stau la etajul 4)? Poate o iau eu pe miriște, însă am vorbit cu alți câțiva prieteni și mi-a zis că posibil ca vecina mea să mă placă ca bărbat, să vrea ceva mai mult de la mine, iar eu cum nu ii ofer ce își dorește începe să se comporte agresiv cu mine atât fizic, verbal cât și non-verbal.

În urma cu două luni am fost la poliție cu dânsa unde am depus două plângeri în 4 zile, una dintre ele fiind plângere penală conexandu-se cu prima plângere. O mulțime de contravenții și din codul penal lovirea și alte violențe cât și amenințarea. Totul a început din luna mai când am avut un conflict cu ea,atunci m-a trezit dimineața gura ei care răsuna pe holul comun și i-am spus să dea decibelii mai jos. De atunci a început războiul.
Cu toate că am avut plangere penală împotriva ei și dovezi solide ( o înregistrare audio-video cum mă îmbrancea și arunca cu obiecte în mine), însă am ales să retrag plângerea crezând că vecina și-a băgat mințile în cap după vizita la Politie unde a dat declarații pentru amândouă plângerile.
Însă minunea cât a ținut? Doar două săptămâni și-a ținut gura după care a început din nou sa aibă un comportament nepotrivit : scuipă pe jos înainte sau în urma mea, înjura și ultimul eveniment care a pus capac și m-a făcut să merg din nou la poliție : că nu am voie să iau apă potabilă de la chiuveta comună, iar dacă vreau apă să îmi pun chiuvetă în cameră. Asta după ce m-a trimis dracului și m-a făcut în alte cuvinte greu de reprodus. Asta pe lângă faptul începe să mă urmărească tot mai mult și când ies eu pe palierul comun apare și ea, când merg într-un alt loc folosit la comun apare din nou ea și nu pot face nici o mișcare pentru ca tot ce fac ea urmărește. Când aude că am deschis ușa iese în pragul ușii și ori înjură, bombăne ceva sau scuipă. Da, vecina are o problemă cu mine și nu știu cum sa o rezolv. Am depus din nou altă plângere la secția de poliţie unde am explicat ce s-a întâmplat, însă dacă nici această plângere nu are rezultat și totuși continuă sa ma sicaneze? Cum procedez mai departe? Sincer, nu o mai suport și nu vreau sa o lovesc pentru ca asta și cauta : sa dau în ea ca mai apoi sa ceara bani ca ea să nu meargă la poliție. Din asta trăiește, nu degeaba că nu are muncă. Însă pe cale legală vreau să o calmez, trebuie să existe o soluție. Iar următoarea dată când mai încalcă vreun cod penal și am dovezi, nici că o mai iert.
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2021
DoarEu09, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:17, 31 Iulie 2021
Pentru lovituri si amenintari,aveti dreptul legal sa formulati plangere la politia teritoriala,[e care insa sa nu o mai retrageti
Asteptati concluziile politiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari cu moartea asupra mea si familiei mele. politia nu poate face nimic? rcosmin rcosmin De 2 zile, eu si familia mea suntem amenintati cu moartea (cutite fluturate, dat drumul la pitbull, etc), mutarea din bloc, calcat in picioare, distrugerea ... (vezi toată discuția)
Plangerile penale....sunt sau nu apa de ploaie??? tippaa tippaa Buna...intrebarea mea vine in urma mai multor sesizari la politie...in care ei nu au facut mai nimic....apoi a urmat plangerea penala...si iar se pare ca nu ... (vezi toată discuția)
Demolare abuziva a gardului Lizeta01 Lizeta01 Buna ziua , doresc sa aflu ce pasi legali trebuie sa urmez pentru ca vecinul meu a demolat abuziv gardul dintre noi si refuza sa-l refaca pe motiv ca ar mai ... (vezi toată discuția)