avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... În aprilie 2020 am primit decizia de pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

În aprilie 2020 am primit decizia de pensie anticipata parțial ...

În aprilie 2020 am primit decizia de pensie anticipata parțial . În conținutul deciziei la "Observații " mi se comunica ca una din adeverințe ( eliberata de angajator în 2014 ) care specifica ca am lucrat în grupa 1 de munca are stersaturi.
Am solicitat la angajator redactarea fără ștersături, corecturi a celor 2 adeverințe: una cu perioada cât s-a acordat grupa de munca și a 2 a cu salariile din perioada 1989 - 1999.
(menționez ca am lucrat în proiectare).
Fiind situația din perioada am expediat pe mail , asa cum am primit adeverințele, în martie 2020.
În decizie mi s-a comunicat ca adeverintele nou redactate nu sunt avizate de o autoritate competenta "conform cu originalul"..
În aceasta decizie e trecuta o adeverinta eliberata în 2012, deci eronat redactata.
Am făcut programare la consulat am obținut adeverințele vizate și le-am expediat poștal în septembrie 2020, pentru valorificare la casa de pensii care a emis decizia, ,acolo fiindu-i alocata tara unde locuiesc.
În iunie 2021 au emis o decizie în care îmi resping adeverințele
- una nu respecta forma anexei 14 din HG 257/2011
- alta nu are temeiul legal de acordare.
Nici una din adeverințe nu este redactata corect , difera numele .
Ba mai mult numărul deciziei este șters cu pasta alba corectoare și trecut cu pixul un număr. Pana si anvelopa plicului are aplicat corector tara unde locuiesc fiind trecuta cu pixul după ce redactase o alta tara.
De râsul.....lumii:
Am sesizat pe adresa electronica casa de pensii și CNPP Bucuresti dar nici o reactie , cică în 30 de zile primesc răspuns.
Ba mai mult în iulie nu am primit drepturile materiale.
Am câteva de întrebat dacă ma poate îndruma cineva:
- ce demers sa fac pentru redactarea fără ștersături, modificări și înscrierea numarului adeverințelor conform cu originalul?
- care este instanta competenta pentru ca să cer anularea acestei decizii și valorificarea grupei de munca și a veniturilor din adeverința . Am carte de identitate cu domiciliul în orasul ,unde este angajatorul care a eliberat adeverințele, decizia este eliberata de o casa de pensii din alt județ și din 2014 locuiesc și muncesc în străinătate.
As contesta decizia în orașul unde am domiciliul din cartea de identitate

Alte discuții în legătură

Dosar pensie Mia25 Mia25 Buna ziua, In 2012 mi-am depus un dosar de pensie deoarece lucrand in grupa 1 de munca aveam dreptul de iesit la pensie. Mi sa refuzat pensionarea deoarece ... (vezi toată discuția)
In decembrie 2019 am depus dosar de pensionare si am primit decizie ... sarm07opr sarm07opr In decembrie 2019 am depus dosar de pensionare si am primit decizie negativa deoarece nu mi-a fost valorificata o adeverinta de grupa de munca. Am atacat ... (vezi toată discuția)
Recalculare drepturi banesti pensie grupa ii Ynnutza Ynnutza Buna ziua Mama mea a fost pensionata pe caz de boala in 1987 iar in 1990 aceasta pensie s-a transfomat in pensie la limita de virsta. Este nascuta in august ... (vezi toată discuția)