avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inregistrarea unei marci la OSIM
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inregistrarea unei marci la OSIM

a facut cineva o inscriere de acest fel la OSIM?
mi-am scos de pe site-ul oficial cam toata documentatia, dar am vazut ca e destul de mult de lucru... daca a inregistrat cineva pana acum vreo marca si are ceva sfaturi le astept!
Cel mai recent răspuns: roxanar , utilizator 17:30, 23 August 2006
da,eu am facut.
de fapt inca nu s-a terminat totul,nici macar nu au ajuns la exminare desi cererile(fiindca sunt 2),au fost depuse in ianuarie.
pot sa-ti spun ce-am facut eu:1)m-am dus cu cererile la osim,am trecut intai pe la contabilitate,am achitat taxele de depunere cerere+cercetare documentara,apoi am fost la registratura pt.a inregistra acele cereri.
2)dupa 2 luni,am primit rasp.la cercetarea documentara iar apoi am platit taxele de examinare ale cererilor.
de atunci astept un rasp.de la ei,privitor la examinare,in cazul unui rasp.pozitiv in sensul ca nu exista risc de confuzie sau asociere cu alte marci,se va proceda la publicarea in BOPI,iar dupa aceasta publicare urmeaza inregistrarea propriu-zisa.
So,inarmeaza-te cu rabdare si bani multi pt.ca sunt diverse taxe care trebuie achitate insa tu stii asta,ai spus ca ai citit cam totul pe site-ul lor.
Cam asta am facut eu,dar sper sa mai fie oameni pe aici care au multe inregistrari la activ si de la care putem invata mai multe.
Mersi de incurajari!
Din fericire eu nu voi avea prea mult de umblat, pt ca voi face totul prin corespondenta, eu fiinf din Iasi.
Oful meu cel mare e: cine, cum se face descrierea marcii vizuale, eu avand de inregistrat o marca combinata, cat de amanuntita trebuie sa fie, in rest la completarea rubricilor nu e problema.
Si inca ceva, de ce a durat atat de mult cercetarea documentara, oare daca solicit o cercetare in 5 zile, pt care taxele sunt mai mari, nu se termina totul mai repede?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere cerere înregistrare marcã monik monik Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o marca nationala. Am facut cerere de inregistrare insa acum doresc ca retrag cererea si sa nu mai inregistrez marca. ... (vezi toată discuția)
Ce riscam daca folosim marca si sloganul inainte de finalizarea procesului de inregistrare? doinytza doinytza Firma noastra are depuse la OSIM cereri de inregistrare marca si respectiv slogan.Ce riscam daca le utilizam inainte de a primi certificatul OSIM pentru ele? ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marca osim Alexandru` Alexandru` Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie in speranta ca ma puteti ajuta. Detin un site al carui nume de domeniu este ceva general. De exemplu: ... (vezi toată discuția)