avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administratia financiara este obligata sa notifice ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administratia financiara este obligata sa notifice ?

Printre obligatiile administratiilor financiare exista si obligatia sa notifice contribuabilul ca nu a depus o declaratie fiscala ? La cat timp ? Si care este baza legala, daca exista aceasta obligatie ?

Multumiri multe !
Cel mai recent răspuns: geniest , utilizator 09:00, 11 Ianuarie 2010
Codul de procedura fiscala
ARTICOLUL 83
Depunerea declaraţiilor fiscale


(4) Nedepunerea declaraţiei fiscale dă dreptul organului fiscal să procedeze la stabilirea din oficiu a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume datorate bugetului general consolidat. Stabilirea din oficiu a obligaţiilor fiscale nu se poate face înainte de împlinirea unui termen de 15 zile de la înştiinţarea contribuabilului privind depăşirea termenului legal de depunere a declaraţiei fiscale. În cazul contribuabililor care au obligaţia declarării bunurilor sau veniturilor impozabile, stabilirea din oficiu a obligaţiei fiscale se face prin estimarea bazei de impunere, potrivit art. 67. Pentru impozitele, taxele şi contribuţiile administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, înştiinţarea pentru nedepunerea declaraţiilor şi stabilirea din oficiu a obligaţiilor fiscale nu se face în cazul contribuabililor inactivi, atât timp cât se găsesc în această situaţie.

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal
Multumesc frumos pentru raspuns.
Eu inteleg ca DA, trebuie sa te notifice...nu ????

Sau sa va spun cazul concret:
Fac cerere de eliberare certif fiscal si adm finatelor pb sect 6 refuza pe motiv ca nu e depusa o decl 101/2006.
Firma e pe zero de la infiintare - niciodata activitate...
Din 2007 pana azi am tot fost sa depun tone de hartii la ei, intreband de fiecare data daca e ceva in neregula (la infiintare s-a ocupat o amica de contabilitatea firmei) si nu mi-au zis nimic...Declaratiile 101 sunt pe zero, nici forfetar nu am ca e dizolvata-lichidata firma de anul trecut...
Da, este obligat.
In sprijinul celor spuse mai sus, adaug:

Codul de procedura fiscala
ARTICOLUL 7
Rolul activ


(1) Organul fiscal înştiinţează contribuabilul asupra drepturilor şi obligaţiilor ce îi revin în desfăşurarea procedurii potrivit legii fiscale.

Prin "obligatii" se inteleg si obligatiile declarative.
Va multumesc foarte mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articolul 83 - firma inactiva alin_bv alin_bv ARTICOLUL 83 Depunerea declaratiilor fiscale (1) Declaratia fiscala se depune la registratura organului fiscal competent sau la posta prin scrisoare ... (vezi toată discuția)
Verificare recipisa dupa depunere declaratie 2ntz 2ntz Buna ziua, Am cautat pe internet insa nu am reusit sa gasesc nicio prevedere legala privind citirea/verificare recipisei dupa depunerea declaratiilor, ... (vezi toată discuția)
Anaf poate sa dea amenzi fara sa controleze contribuabilii?? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Firma mea a primit o amenda de la ANAF pentru depunerea cu intarziere a unei declaratii fiscale. Asta nu inseamna ca fapta a fost constatata in urma ... (vezi toată discuția)