avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Socrul vrea sa faca act de vânzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Socrul vrea sa faca act de vânzare cumparare la casa ...

Buna ziua.Socrul vrea sa faca act de vânzare cumparare la casa băiatului meu(nepotul dansului).
Poate sa faca in baza actului de moștenitor direct lui?
Mentionez ca soacra nu i trecută în acest certificat de moștenire.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:56, 5 August 2021
Certificatul de moștenitor constituie titlu de proprietate și poate vinde în baza lui.
Mulțumesc !
Nici nu avea ce sa caute soția (adica nora) in certificatul de moștenitor al soțului, după socrii ei.
O data ca nu era ruda cu defunctii și apoi, bunurile dobândite prin moștenire sunt bunurile proprii ale soțului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nikita 27 nikita 27 buna ziua.Mar interesa si pe mine o problema.am fost maritata in urma aceste ca satori am un copil si tatal lui a murit.am stat la mama raposatului si dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune meryemmmm meryemmmm v-as ruga sa ma lamuriti in urmatoarea situatie referitoare la o succesiune: ce urmeaza a fi facuta zilele acestea; familia batranului decedat este compusa ... (vezi toată discuția)
Mostenirea cui ramane? maryuta maryuta Buna ziua parintii sotului meu sunt batrani dar nu au facut nici un act de mostenire nimanui avand 8 copiii socrul e foarte bolnav si nu mai are multe sanse ... (vezi toată discuția)