buna ziua.Mar interesa si pe mine o problema.am fost maritata in urma aceste ca satori am un copil si tatal lui a murit.am stat la mama raposatului si dupa moartea lui mam mutat la parinti mei.am fost la notar ca sai fac baiatului acel act de mostenitor.ce vreau sa stiu .Poate sa vanda socri mei apartamentul si masina daca baiatul meu are dreptul la acele bunuri
si daca vad ce se intampla?
Buna sa va fie inima..daca sotul dvs avea bunuri ce erau proprietatea lui atunci acele bunuri va revin dvs si copilului dvs, nu socrilor dvs.. daca bunurile in cauza apartin socrilor, acestia pot dispune de ele cum doresc fara sa aibe nevoie de acordul dvs.. le pot vinde sau le pot lasa mostenire nepotului lor, copilul dvs
Chestiunea care intereseaza este cui apartin ( cine este titularul dreptului de proprietate a casei si masinii)?
Daca proprietari sunt socrii , pot , cu siguranta. Daca este raposatul , atunci nu.
Fiul dvs are dreptul la 3/4 masa succesorala iar dvs la 1/4
este indicat sa dezbateti succesiunea in termende 6 luni de la deces.
bunurile sunt pe numele soacrei si sotul era singurul lor fiu .cand am fost la notara iam explicat situatia si mia zis ca are si copilul lui drept la partaj si mia facut acel act de succesiune .acum nu mai intelegX-( ,atunci de ce mia facut acel act X-(X-(.chiar la trecut pe tatal meu curatela pt cand va fi succesiunea:stunned:
Baiatul ,are drept de mostenire asupra bunurilor pe care le-a detinut tatal lui., la fel cum aveti si dvs in cotele-parti pe care vi le-a explicat notarul .
Intrebare care se pune este "Care sunt bunurile lasate de defunct (sotul decedat)?" ca dvs nu faceti referire la ele.
Mostenire
marianapohrib
Buna ziua. Am avut o casnicie de 12 ani de unde a rezultat un fiu care are acum 21 de ani si e student anul 2. Fostul meu sot a decedat de curand. Din partea ... (vezi toată discuția)