buna ziua.Mar interesa si pe mine o problema.am fost maritata in urma aceste ca satori am un copil si tatal lui a murit.am stat la mama raposatului si dupa moartea lui mam mutat la parinti mei.am fost la notar ca sai fac baiatului acel act de mostenitor.ce vreau sa stiu .Poate sa vanda socri mei apartamentul si masina daca baiatul meu are dreptul la acele bunuri
si daca vad ce se intampla?
poate ca n-or sa vanda in cele din urma imobilul .
probabil ca relatiile dintre dvs. nu sunt tocmai amiabile ..
dar baiatul are dreptul legal de a veni la succesiunea socrilor dvs. (fostii ) in momentul in care acestia vor deceda.
din acest motiv este recomandat sa obtineti certificat de msotenitor pt. copil .
poate ca vor exista si alte bunuri in patrimoniul defunctilor, la momentul deschiderii succesiunii, nu aveti de unde sa stiti acest lucru :)
Acel certificat de mostenitor are vre-un paragraf numit "masa succesorala"? sub cel cu mostenitorii. Se numeste "certificat de mostenitor" sau "certificat de calitate"?
Vi s-a eliberat probabil un certificat de calitate de moștenitor. Foarte bine, puneți-l bine, vă va fi de folos la decesul bunicilor copilului. Dacă la decesul lor aceștia nu își vor fi înstrăinat toate bunurile și mai mult ca sigur va fi așa, că doar n-o să vândă toate casele la alții și ei să rămână în stradă, copilul va moșteni partea ce i s-ar fi cuvenit tatălui dacă mai era în viață.
Mostenire
marianapohrib
Buna ziua. Am avut o casnicie de 12 ani de unde a rezultat un fiu care are acum 21 de ani si e student anul 2. Fostul meu sot a decedat de curand. Din partea ... (vezi toată discuția)