avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua.Mar interesa si pe mine o problema.am fost maritata in urma aceste ca satori am un copil si tatal lui a murit.am stat la mama raposatului si dupa moartea lui mam mutat la parinti mei.am fost la notar ca sai fac baiatului acel act de mostenitor.ce vreau sa stiu .Poate sa vanda socri mei apartamentul si masina daca baiatul meu are dreptul la acele bunuri
si daca vad ce se intampla?
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 21:00, 1 Decembrie 2010
pai astai problema si nu o inteleg ,desi iam explicat notarei ca sotul nu are nimic pe numele lui ,ea mia recomandat sai fac succesiune baiatului ca are dreptul ,in acel act scrie ,un citat precum ca difunctul decedat in ziua ...... cu ultim fost domicilui ....si ca pe urma acestuia a ramas mostenitor legal[ numele baiatului meu].chiar nu mai inteleg
Certificatul respectiv va va fi de folos la decesul socrilor, cand in baza acestui certificat , fiul dvs. va intra indrepturile tatalui sau si isi va putea mosteni bunicii., (alaturi de ceilalti frati ai tatalui daca mai sunt , sau a sotului supravietuitor soacra sau soccrul dvs)
Intelegeti?
da .sa inteleg ca acum nu are drepturi asupra mosteniri si ca socri pot face ce vrea cu bunurile,numai daca unul moare are si el drepturi la acele bunuri nu?ei acum pot sa vanda acele bunuri fara nici o problema nu?
Exact:D
:D:D:D deci e clar ca nu mai apuca baiatul meu mostenire dupa tasu ca ei au zis ca vrea sa faca vanzare cumparare cu cineva ca sai nui dea mostenire nepotului .multumesc frumos pt lamurile ,deci pot face focul cu acea hartie ,daca ami explica mai bine notara nici nu mai ma omoram sa mai parcurg drumul pana la ea:)):))

Alte discuții în legătură

Legal eu pot cumpara o casa de la cineva care este mort? anca medina anca medina stiu ca este absurda intrebarea,dar vreau sa cumpar o casa care inca nu este intabulata pe cine pe cine vrea sa mi-o vanda.succesorii ar fii defapt nora ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 22 ani. in 1998 m-am casatorit, au urmat 2 fii, ... mihaelamihaelamihaela mihaelamihaelamihaela Succesiune dupa 22 ani. In 1998 m-am casatorit, au urmat 2 fii, iar in 2012 am ramas vaduvaa 27 ani cu copil de 4 ani, respectiv 3 luni. Am ramas cu cei 2 ... (vezi toată discuția)
Mostenire marianapohrib marianapohrib Buna ziua. Am avut o casnicie de 12 ani de unde a rezultat un fiu care are acum 21 de ani si e student anul 2. Fostul meu sot a decedat de curand. Din partea ... (vezi toată discuția)