avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Activare Asociație cu dosar din 2016
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Activare Asociație cu dosar din 2016

Bună ziua, În anul 2016 am făcut toți pașii pentru înființarea unei Asociații, am obținut certificatul de înscriere a persoanei juridice fără scop patrimonial, de la judecătorie, însă aceasta nu a fost activată deoarece avocatul nu a ajuns la camera de comerț pentru depunerea certificatului. Doresc să știu dacă această asociație poate fi activată acum, pe baza aceluiași dosar. Mulțumesc frumos, Elena-Cristina Matei
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:43, 19 Octombrie 2021
Buna ziua,
Certificatul de inscriere eliberat de Judecatorie dupa inregistrare nu se depune la Camera de comert. Ar fi trebuit, eventual, sa mergeti la ANAF sa va inregistrati fiscal, ceea ce inca puteti face (dar e posibil sa platiti o amenda pentru intarziere), verificati acolo.
Din moment ce vi s-a eliberat acel Certificat, Asociatia este activa, puteti verifica statusul acesteia pe site-ul `Ministerului Justitiei - Registrul national ONG, aveti mai jos link-ul:
[ link extern ] /
Cel mai sigur, puteti merge la Judecatoria unde a fost inregistrata sa obtineti un Extras al Asociatiei si va lamuriti.
Nu am primit un număr de înregistrare a registrul național, de aceea cred că este inactivă. Se mai poate obține acum? Cum?
De asemenea, nu o găsesc în lista de asociații.
Ultima modificare: Marți, 3 August 2021
elena.cristina.matei, utilizator
Ba da, am găsit-o acum. Deci trebuie să merg la ANAF pentru înregistrare fiscală. Mulțumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 3 August 2021
elena.cristina.matei, utilizator
faceti ceva confuzii majore... ce are de a face o asociatie cu Camera de Comert ? Nimic.... Si daca a obtinut certificatul de inscriere de la judecatorie inseamna ca a primit personalitate juridica deci era "activata" - inregistrarea fiscala este doar o operatiune de evidenta, nu o conditie pentru a putea desfasura activitate, caci poti avea ONG care multe vreme sa nu aiba nici o activitate de natura patrimoniala dar sa aiba alte activitati ample.... La ANAF poti merge si dupa multa vreme, risti doar o amenda pt intarizierea inregistrarii, in rest nu sunt probelem daca nu ai desfasurat operatiuni patrimoniale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

asociație muzeealã Capusan Rodica Capusan Rodica Am făcut o Asociație muzeeală de drept privat fără scop patrimonial,vă rog să mă ajutați ce pasi trebuie să fac mai departe dacă trebuie s-o ... (vezi toată discuția)
Infiintare club sportiv echitatie HodisM HodisM Buna, As vrea sa infiintez un club sportiv de echitatie (fara participari la concursuri nationale, doar hobby pentru copii) deoarece am aflat ca in acest mod ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza dupa certificatul de inregistrare al ong-ului? ContSters113077 ContSters113077 Care este pasul urmator dupa ce obtin certificatul de insctiere a p. j. fara scop patrimonial? Ce de la judecatorie au zis sa mergem la registrul ... (vezi toată discuția)