avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut - 2 ani fara niciun progres, raspuns ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut - 2 ani fara niciun progres, raspuns sau contact. Ce se intampla?

Buna ziua,

Apelez la dv. cu o mare problema, o problema ce nu poate fi rezolvata la nivel local deoarece nimeni nu s-a ocupat de absolut nimic in 2 ani de zile. Insist asupra cuvintelor "absolut nimic"!

Va ofer un scurt rezumat legat de cazul meu iar apoi va detaliez ce probleme am intampinat (sau n-am intampinat) cu politia din orasul meu, Constanta. In 23 iulie 2019 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru conducere sub influenta substantelor psihoactive, ci anume a plantei cannabis. Cu toata sinceritatea va spun, sunt de parere ca sunt nevinovat deoarece consumul a fost minuscul si s-a petrecut cu zeci de ore in urma. Chiar si doctorul la spital a constatat atat verbal cat si in scris ca nu prezint semnele specifice unui om sub influenta acestei substante. Ei bine, analizele au fost de alta parere iar acum trebuie sa imi dovedesc nevinovatia. Ele nu arata concentratia din sange, decat prezenta, lucru care ma dezavantajeaza foarte tare.

Pregatit sa-mi duc povara pana la capat, am asteptat un telefon din partea politiei. Luni de zile au trecut iar eu nu am fost contactat. Am sunat la sectia de politie responsabila zonei in care locuiesc, ei au spus ca nu gasesc niciun dosar pe numele meu. Am fost chiar si personal de cateva ori sa intreb de dosar, dar acelasi raspuns: nu exista niciun dosar in sistem pe numele meu. Mi-a fost oferit un telefon de la o alta sectie, dar acelasi raspuns din nou.

Am apelat in cele din urma la un avocat. Acesta a elaborat o cerere si dupa multe luni de zile a primit un raspuns: persoana ce se ocupa de dosarul meu s-a pensionat iar acesta nu a fost realocat altcuiva. Acest raspuns a venit in decembrie 2020, iar de atunci nimic nu s-a schimbat. Nu am fost contactat, nu am primit nicio actualizare.

Dupa mai bine de 24 de luni situatia mea nu s-a schimbat deloc. Nu am fost chemat nici macar la acea audiere ce ar fi trebuit sa se intample imediat dupa incident. Practic, cazul meu dupa mai mult de 24 de luni se afla in acelasi stadiu ca in prima zi.

Ei bine, in aceste 24 de luni lipsa permisului a fost un dezastru si pentru mine si pentru cei din jurul meu. M-am imbolnavit de suparare si am pierdut multe oportunitati ce nu le voi mai recupera niciodata. Aveam 22 de ani la momentul accidentului si duceam o viata foarte productiva. Am reusit sa ma adaptez situatiei dar nenorocirea asta mi-a daunat grav sanatatii si inca ma lupt cu aceste probleme de sanatate (si probabil ma voi lupta pentru tot restul vietii). Pe mine m-a afectat atat faptul ca nu am mai avut permis (multe persoane depindeau de mine, inclusiv bunica mea grav bolnava) cat si modul in care imi va afecta viata un dosar penal (doresc sa dezvolt colaborari de business la nivel international iar faptul ca, la nevoie, nu voi putea calatori in diferite tari este ceva dezastruos pentru cariera mea).

Ce sa fac sa grabesc lucrurile? Ce sa fac ca macar sa se inceapa ceva privind acest caz? Este legal sa se intample asa ceva?

Va multumesc de timpul acordat si sper sa gasesc macar aici un ajutor. Sunt total disperat si am ramas fara nicio varianta. Nu stiu ce se va intampla cu acest caz si imi este frica sa ma gandesc cati ani de zile vor mai trece pana se ajunge la o concluzie. Tot ce imi doresc este macar sa trecem de acest prim stadiu ca macar sa imi pot continua eforturile. Multa sanatate si astept raspunsul dv..!
Eu am spus de foarte multe ori ca avocatii care sa fie foarte rapizi sunt rari și foarte scumpi.
Probabil ca veți continua la același mod.

În astfel.de cazuri se angajează avocat special pentru urgentare daca se dorește urgentarea.
Dvs. aveți avocat angajat care va apara pe un anumit palier.
Ceea ce vreți presupune alte costuri sau angajarea unui alt avocat special pentru urgentare.
Nu este ceva simplu, ar fi bine sa stiti dacă vorbim în mod obiectiv.
Sunt mii de oameni aflați în aceeași situație cu a dvs. din aceleași motive expuse de mine.
Ultima modificare: Marți, 3 August 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Angajați în avocat care sa vă facă contestație de întârziere,mai exact pentru tergiversare.
Pentru inceput, depuneti o plangere pentru tergiversare solutionarii la procuror.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere Cezara2017 Cezara2017 Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere in urma unui eveniment intamplat in luna iulie 2017, eu fiind insarcinata in luna a 7-a, am iesit cu ... (vezi toată discuția)
Dosar penal, permis suspendat Alexandraa16 Alexandraa16 Buna seara. Am 45 de ani, lucrez in agricultura și din asta îmi întrețin familia. Am doi copii. In 2013 am fost surprins de radar in localitate cu viteza ... (vezi toată discuția)