avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale poate fi cineva obligat sa preia o societate?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

poate fi cineva obligat sa preia o societate?

Poate fi cineva obligat sa preia o societate?
Cazul este urmatorul:
a, b si c se inteleg sa inceapa o afacere. din lipsa de timp folosesc firma deja infiintata a lui a si b din care c nu face parte. dar de administrarea afacerii se ocupa in principal c, fara acte, doar avand semnatura in banca. dupa cateva luni nu se mai inteleg si convin ca a si b sa iasa din societate, aceasta urmand a fi preluata de c.
dar c tot tergiverseaza lucrurile si vreme de alte cateva luni nu se prezinta sa semneze preluarea firmei. toate actele, stampilele, tot sunt la c.
bineinteles, sunt rude.
datorita proastei administrari a lui c firma e pe cale sa intre in faliment.
Ce ar putea face a si b sa iasa din firma si sa se disculpe de toate datoriile pe care c le-a facut? Pot sa il actioneze in judecata sa il oblige sa preia firma?
Cel mai recent răspuns: anton , utilizator 23:50, 21 August 2006
Am inteles ca c avea drept de semnatura in banca, dar a si semnat vreo factura, op, sau a depus si a scos bani din banca? a semnat vreun act al societatii, contract sau alt act de dispozitie in numele firmei? Avea imputernicire de la ceilalti asociati sau de la administrator sa semneze in numele firmei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat pentru cesiune dee dee dee dee Buna seara, Urmeaza sa se faca cesiunea partilor sociale a societatii unde sunt administrator si asociat unic. Problema este ca voi fi pusa sa semnez actele ... (vezi toată discuția)
Vanzare societate comerciala laura c radulescu laura c radulescu am o firma infiintata in iunie 2008 pe care doresc sa o instrainez.Ce riscuri pot exista?Voi mai avea vreo legatura cu aceasta firma dupa vanzare?Voi mai putea ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic cu cim la un srl se doreste inchirierea lui la o alta firma mariamihaelailie mariamihaelailie Buna ziua, O societate comerciala, care are ca obiect principal de activitate 7022 - Activitati de consultanta pentru afaceri si management, are 3 ... (vezi toată discuția)