avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Copilul meu nu primeste alocatie de stat....DE CE ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Copilul meu nu primeste alocatie de stat....DE CE OARE???

Sunt din Bucuresti, Sector 3, mama unui copil de 12 ani care merge la scoala regulat, dar de 2 ani nu primeste alocatia de la stat. Motivul? Tatal copilului fiind plecat in stainatate, avand in vedere ca alocatia vine pe numele tatalui (nu stiu cine si cu ce drept a luat hotararea ca alocatia pentru copii sa fie primita pe numele tatalui). Mentionez ca in anul 2008 a fost depus dosar (de catre tatal copilului) - pentru ca aceasta alocatie sa vina pe numele meu, copilul n-a beneficiat de alocatie. In luna Sept.2009 a fost depus un nou dosar pentru acelasi scop - pana in prezent nu s-a intamplat nimic, alocatia vine tot pe numele tatalui. CE MAI POT FACE OARE??? CATE DOSARE TREBUIESC DEPUSE PENTRU CA ACEST COPIL SA BENEFICIEZE DE ACESTE DREPTURI????#-o

Ma poate ajuta cineva? ....sincer, raman cu speranta...

Cu respect,
Cel mai recent răspuns: pagubita , utilizator 10:12, 11 Ianuarie 2010
Daca aveti numerele de inregistrare ale cererilor, mergeti si vorbiti direct cu inspectorii. Daca nu le aveti si mai ales, dat fiind ca situatia se perpetueaza de ceva vreme, va sfatuiesc (de la mamica la mamica) sa mergeti si dumneavoastra personal cu propria cerere si sa o depuneti (cea de-a doua cerere despre care vorbiti inteleg ca a fost depusa tot de tata?)
Pe de alta parte, in privinta cui a hotarat si de ce ca alocatia sa vina pe numele tatului, cred ca lucrurile au pornit la putin timp dupa nasterea copilului (cel putin acesta a fost cazul meu). Concret, eu singura am alergat sa fac toata documentatia pentru primirea alocatiei si, firesc, am completat numele meu in primul rand si am semnat personal. Amintiti-va: cand s-a nascut feciorul, nu cumva tatal v-a degrevat si a alerga dumnealui? S-ar putea atunci explica de ce funtionarul public nu iese si pace din ale lui...
In primul rand doresc sa va multumesc pentru raspuns. Da, la ambele cereri depuse am numerele de inregistrare. In luna NOV. 09, am fost personal sa vad ce se intampla si mi s-a promis ca in luna DEC.09 alocatia o sa vina pe numele meu si tot atunci o sa vina si alocatia restanta (pe 2 ani) ...dar n-a fost asa, in DEC.09, alocatia a venit tot pe numele sotului, iar de restanta nici pomeneala.
Tin sa mentionez ca, in momentul in care a fost depus dosarul pentru alocatie (dupa nasterea acestuia), am fost personal si am depus acest dosar, iar pana cand copilul a intrat in cls. I, alocatia a venit pe numele meu. Dupa introducerea carnetelor CEC, tot eu am fost cea pe numele caruia se ridica alocatia (sotul fiind plecat din tara si atunci). Acum 2 ani cand s-a renuntat la carnetele de CEC a fost schimbat titularul, iar de atunci alocatia a venit pe numele sotului si n-am mai putut sa ridic drepturile copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi pentru copilul recunoscut de tatal in inchisoare ? mariamari mariamari Buna ziua. As dori sa aflu cum se poate rezolva o situatie atat de dificila ca a mea. Acum 2 luni am nascut nefiind insa casatorita cu tatal copilului. Acum 4 ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza tagada paternitatii geodelia geodelia Am nascut pe 13-10-2017 iar hotararea definitiva de divort am primit.o tocmai pe la sfarsitul lunii.copilul poarta numele meu de fam.(nm.de fata) dar la tata e ... (vezi toată discuția)
Se pot recupera banii pt indemnizatia de maternitate? alexandra4 alexandra4 Buna ziua! Am o problema legata de indemnizatia de maternitate. Pe 11 mai 2009 mi s-a incheiat contractul de munca urmand sa intru in concediul de crestere al ... (vezi toată discuția)