Buna ziua, sunt maritata de 3 ani si 5 luni. In urma casatoriei avem 2 copii , unul de 3 ani si unul de 1 an jumate. De curand sotu s-a imbatat si mi-a spus ca are o alta relatie de 2 ani cu alta femeie cu care a stat zi si noapte impreuna iar acasa venea 1-2 zile pe luna spunand mereu ca pleaca pe teren,chiar si de sarbatori.Am fost abuzata psihic,fizic (am certificat medico-legal)si lasata singura fara sa ma ajute sa cresc 2 copii f mici. banii pe care ii lua mi-a zis ca i-a cheltuit cu amantele,noi neavand casa,stam cu chirie,iar decate ori imi dadea bani mereu spunea ca nu merit.Cu copii nu are o relatie buna pt ca nu a stat cu ei sau cand venea ii ignora total stand de vb cu amanta pe net sau se juca la calculator.Crea o atmosfera tensionata in casa. In aceste conditii ce drepturi am la divort?
Multumes!
Cereti custodia minorilor si instanta sigur vi-o va acorda. Solicitati pensie alimentara.
In rest, stand in chirie nu prea vad ce drepturi ati avea la un eventual partaj.
Formulati actiune de divort impotriva sotului(cel putin relatia extraconjugala v-ar indritui )in care solicitati si incredintarea minorilor spre crestere si educare si obligarea sotului la plata unei pensii de intretinere pentru cei doi copi.Trebuie sa dovediti aceasta actiune cu acte,doi martori,interogatoriu-pe incredintare-si ancheta sociala.
Pentru a solutiona problema copiilor pana la solutionarea divortului,formulati si o cerere de incredintare a acestora si de obligare la pensie de intretinere,pe calea ordonantei presedintiale.
Actiunea va fi dovedita cu acte,interogatoriu,doi martori si ancheta sociala si are caracater de urgenta,avand o solutionare mult mai rapida decat a dovortului
solicitati desfacerea casatoriei din culpa sotului. veti avea nevoie de un martor .
in procesele de divort pot fi audiati in calitate de martori rudele pana la gr. al III-lea inclusiv, cu exceptia descendentilor.
de asemenea, solicitati incredintarea minorilor si stabilirea pensiei de intretinere .
Multumesc pentru raspuns! Mama a fost martor cand a recunoscut tot. El va sta in alta localitate,la o distanta de noi de 300 de km.In acest caz cand se stabileste programul de vizita pot sa cer sa-i viziteze in orasul nostru fara sa poata sa-i ia in weekend,avand in vedere ca fetele sunt f mici si nu sunt obisnuite cu el si nici nu le place sa doarma in locuri unde nu cunosc? Ele fiind f atasate de mine deoarece le-am crescut singura! Tin sa precizez ca nu vreau sa-l indepartez de copii ci doar sa nu le ia deocamdata ca sunt f mici...
Programul de vizita se va stabili numai in situatia in care sotul dvs. va cere acest lucru,si bineinteles dvs.puteti propune un program de vizitare care sa fie in acord cu interesul minorilor fiindca le stiti programul, obiceiurile...
Divort
ContSters95887
Buna ziua! Sunt casatorita de 14 ani si am doi copii minori. Vreau sa divortez si v-as ruga sa-mi spuneti pasii pe care ii am de parcurs tinand cont ca nu ... (vezi toată discuția)