avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament olograf! In 2015-2019 am tinut legatura cu o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament olograf! In 2015-2019 am tinut legatura cu o verisoar ...

Testament olograf!

In 2015-2019 am tinut legatura cu o verisoar a bunicului meu!
Ea a murit in octombrie 2019 si a spus ca imi Lasa mie bunurile ei(neavând copii sot sau frati) ulterior am gasit in apartament un testament olograf scris cand am facut curat plus multe alte înscrisuri ale ei.
Care sunt pasi de urmat? Cum pot dovedi ca este scrisul ei?
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 22:13, 4 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
trebuie să mergeți cu testamentul la un notar, ca să îl vizeze spre neschimbare.

Art. 1042 Cod Civil
Deschiderea testamentului olograf
(1) Înainte de a fi executat, testamentul olograf se va prezenta unui notar public pentru a fi vizat spre neschimbare.
(2) În cadrul procedurii succesorale, notarul public procedează, în condiţiile legii speciale, la deschiderea şi validarea testamentului olograf şi îl depune în dosarul succesoral. Deschiderea testamentului şi starea în care se găseşte se constată prin proces-verbal.
(3) Cei interesaţi pot primi, după vizarea spre neschimbare, pe cheltuiala lor, copii legalizate ale testamentului olograf.
(4) După finalizarea procedurii succesorale, originalul testamentului se predă legatarilor, potrivit înţelegerii dintre ei, iar în lipsa acesteia, persoanei desemnate prin hotărâre judecătorească.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum Bunicii au făcut fiecare un testament în care spune că lasă fiecare partea sa de casă băiatului în viață. Nepotului de la băiatul decedat lasă ... (vezi toată discuția)
Donatie ,vanzare- cumparare sau alta cale? mihaela-ioana mihaela-ioana buna ziua,apelez la dvs pentru lamurire. Sotul meu are o matusa care doreste sa ne lase noua garsonera dumneaei,dupa ce va deceda.Care este forma cea mai ... (vezi toată discuția)
Notarii din zonă refuză să vizeze spre neschimbare un testament olograf descoperit la câțiva ani de la decesul testatorului. există termen de prescripție în această situație? gaby83 gaby83 Va rog mult sa-mi raspundeti daca exista un termen de prescriptie a vizarii spre neschimbare a unui testament olograf descoperit mai tirziu la citiva ani de ... (vezi toată discuția)