avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Am o intrebare referitor la valabilitatea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Am o intrebare referitor la valabilitatea unui contract ...

Buna seara.
Am o intrebare referitor la valabilitatea unui contract de vizionare completat gressit.
Respectiv am achizionat imobilil cu numarul 55 de pe strada x iar in contractul de vizionare apare la anexa ca am vazut imobilul de pe strada x la nr 70.
In acest caz, contractul este valabil?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:37, 7 August 2021
Perfect valabil. O eroare materiala in contract nu atrage nevalabilitatea contractului.

trandafir2 a scris:

Perfect valabil. O eroare materiala in contract nu atrage nevalabilitatea contractului.

Intreb acest lucru deoarece am vazut imobilul respectiv cu mai multe agentii.
Cu care am facut contracte de vizionare ptr imobil dar am hotarat sa merg cu alta agentie ptr comision.
O agentie isi cere comisionul desi nu ei au intermediat tranzactia, au contractul de vizionare completat gresit, in contractul de prestari servicii este stipulat la obiectul contractului ca se plateste comision pentru imobilele din anexa 1, pretul casei este cu 30% mai mic fata de cel stipulat in contractul de vizionare.
Daca a fost o greseala si eu am intermediat tranzactia cu o alta agentie, nu exista un termen prin care sa fiu notificat ca a fost un contract gresit?
In contract scrie ca daca se fac modificari pe contract trebuie incheiat prin act aditional semnat de catre ambele parti.
Va multumesc
In primul mesaj ati scris atat ________
In al doilea mesaj ati scris atat ____________________________________
Noi nu stim care a fost de fapt situatia acolo, doar dvs stiti.
Care este intrebarea dvs mai precis? Daca poate sa va dea in judecata?
Da, poate. Si acolo, in instanta, dvs va faceti apararile astea pe care incercati sa le expuneti aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vizionare agentia imobiliara Marius1118 Marius1118 Buna ziua, De curând am achiziționat un imobil. Prima vizionare a fost făcută cu un agent imobiliar. Pana sa ajung la imobil, agenta a completat un ... (vezi toată discuția)
Ajutor! comision agenție imobiliară ContSters418212 ContSters418212 Bună ziua, Suntem un tânăr cuplu de 25-26 de ani.Am muncit o perioada în străinătate și am decis sa ne întoarcem în tara sa achiziționam o ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare apartament Tito123 Tito123 Buna seara! Am fost sa vizionam un apartament prin intermediul unei agentii si am semnat un contract de vizionare in care este specificat comisionul de 2% in ... (vezi toată discuția)