2-na a scris:
Problema sta in felul urmator:Soacra mea locuieste intr-un apartament care este intr-o cladire care face parte din categoria caselor nationalizate.
Zice ca acum este intr-o faza finala de al cumpara.
Din cite stiu aceste imobole s-au cumparat conform L112.
A facut recent o hirtie la notariat in care a pus pe fiica mea care e majora sa semneze(precum ca apartamentul ii va ramine ei dupa moartea sa).
Intrebare:
1:Cum poti sa lasi ceva mostenire ce inca(?)nu este al tau?
2:Daca a facut hirtia la notariat inseamna ca apartamentul este deja proprietatea ei?
Sotul meu are problema asemanatoare:acum o luna tatal lui-socrul meu- a decedat.A lasat in urma sotia si doi copii.A locuit impreuna cu sotia intr-o casa construita in 1963 pe un teren pe care are titlu de proprietate,dar pentru imobil nu(nu a avut autorizatie de constructie si cu trecerea timpului a neglijat sa se ocupe de documente).
In prezent avem pe rol la Judecatorie obtinerea in instanta a titlului de proprietate pe imobil iar procesul este in curs de desfasurare.
1.Poate intra imobilul in masa succesorala? daca deschidem succesiunea inainte de a avea titlu de proprietate?
2.Daca socrul meu care a initiat actiunea a decedat,titlul de proprietate revine soacrei mele?
3.Din ce se compune in general masa succesorala,cine o stabileste si evalueaza valoarea sa?(bunurilor mobile sau imobile respective).
4.Care sunt cotele de mostenire in acest caz?Decedatul nu are ascendenti in viata.