avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj credit ipotecat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj credit ipotecat

Bună ziua. Am cumparat in urma cu 5 ani un apartament prin credit ipotecar. Avansul de 15% a fost dat de parintii mei prin donatie catre mine. Pe acte, titular este trecuta sotia, ea avand in acel moment un job la o firma mai mare, de stat. Eu sunt coplatitor. Relatia nu merge bine, avem idei de viitor complet diferite, Intre timp parintii mei doresc sa imi mai dea 5000 euro pentru a mai reduce din rata la banca. Intrebarea este: cum trebuie sa trec aceasta suma, astfel incat, daca pana la urma divortez, la partaj sa nu pierd banii parintilor. Cum sa fac a.i. la partaj suma provenita de la parinti sa nu se imparta la doi?
Ultima modificare: Joi, 5 August 2021
Tiberiu25, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tiberiu25 , utilizator 12:51, 20 August 2021
Solicitați să se constate că dvs aveți o contribuție mai mare la dobândirea bunurilor comune, dar aceasta se face ținând cont de contribuția avută pe toată durata căsătoriei de la momentul achiziției imobilului.
Sa inteleg ca sotia va avea dreptul sa primeasca o cota parte din suma primita de mine prin donatie de la parinti?
Daca ea a avut salariul mai mare si este pusa titular de contract, are dreptul la o suma mai mare sau impartirea de face 1/2 (ma refer la partea pe care am platit-o impreuna) ?
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2021
Tiberiu25, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj olive_ro olive_ro Buna, Rog raspuns la urmatoarea situatie. Sunt casatorita de 8 ani, fara copii. In momentul de fata sotul solicita divortul, iar actiunea de partaj se va ... (vezi toată discuția)
Partaj 30% - 50% cristinani cristinani Inainte de casatorie, socrii mei au avut un apartament, l-au vandut si banii i-au depus intr-un cont pe numele sotului meu si al socrului. Banii din contul ... (vezi toată discuția)
Partaj in urma divortului Raz2k Raz2k Doresc sa ma casatoresc, iar parintii mei mi-au oferit jumatate din suma de bani necesara achizitionarii unui apartament, urmand sa fac credit ipotecar doar pe ... (vezi toată discuția)