avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce lege i-ar da ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce lege i-ar da dreptul partenerului ...

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce lege i-ar da dreptul partenerului meu, cu care nu sunt casatorita si cu care locuiesc in casa cumparata de mine, la o cota parte din locuinta in eventualitatea unei despartiri sau a decesului meu. Si ce act notarial se poate intocmi pentru ca sa nu am surpriza neplacuta de a-mi cere despagubiri la o eventuala despartire sau sa vina ca parte la mostenire dupa moartea mea. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:33, 5 August 2021
LA casa nu are dreptul nicicum.
Poate avea in schimb un drept de creanta echivalent cu banii investiti de el in amenajarea/renovarea locuintei pe perioada in care a locuit acolo.
Ca parte la mostenire nu va avea niciodata dreptul.
Daca nu sunteti casatoriti, nu are nici un drept. Nici de mostenire, nici la partaj. In cazul in care poate dovedi cu acte ca a investit in locuinta, poate cere 1/2 din bani. La fel de bine cum i-ati putea cere chirie pe perioada cat a stat acolo. Investitiile le-a facut si pentru confortul sau.
Da, nu are nici măcar dreptul la mostenire.

La investitii sa aveti grija pentru ca pot apărea probleme.

Daca vreti sa moștenească puteți lasă testament.
Ultima modificare: Joi, 5 August 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatie concubinaj corina_istrat corina_istrat In speranta ca am postat bine intrebarea, va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie: Matusa mea are o relatie de concubinaj cu un domn de ... (vezi toată discuția)
Investiție în casa iubitului. se poate face un act la notar ca, în cazul unei eventuale despărțiri, să fiu despăgubită cu jumătate din suma cheltuită de amândoi? ContSters497945 ContSters497945 Buna ziua. Am si eu o intrebare: urmeaza sa remodelam casa iubitului cu un imprumut de nevoi personale pe numele iubitului deoarece el are salariul mai mare. ... (vezi toată discuția)
Sfat pentru succesiune in cazul concubinajului mmtudor mmtudor Buna ziua, Va rog frumos, am nevoie de sfaturi Traiesc in concubinaj de 16 ani, nu avem copii, relatia este OK. Legalizarea relatiei am tot amanat-o din ... (vezi toată discuția)