avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se imparte mostenirea ? decedatul detine 1/2 plus ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se imparte mostenirea ? decedatul detine 1/2 plus 1/8 din ...

cum se imparte mostenirea ?
decedatul detine 1/2 plus 1/8 din imobil.
mostenitori:
A. sora buna.
B. nepot de sora vitrega.
C. nepot de sora vitrega. (B si C sunt frati, fiii surorii vitrege decedate).
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:40, 6 August 2021
Daca decedatul detine 1/2 plus 1/8 din imoil, inseamna ca el detine 5/8 din imobil.
Sora buna va mosteni 2/3 din 5/8 adica 10/24 iar nepotii vor mosteni impreuna 1/3 din 5/8 aduca 5/24 (adica 5/48 fiecare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decesul tatalui meu care s-a recasatorit Andrei.V.M Andrei.V.M Tatal meu a murit, era recasatorit de 25 ani cu o doamna (mama vitrega) impreuna cu care au construit o casa si au dat nastere surorii mele. De curand a murit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, trebuie să facem succesiunea după tată decedat ... Vasilica22 Vasilica22 Buna ziua, trebuie să facem succesiunea după tată decedat de foarte mult timp (22 ani ). La masa succesorală suntem : mama , 2 frați și 2 băieți majori ... (vezi toată discuția)
Cota mostenire nepoti? Balaurul Balaurul Buna ziua, Va rog un raspuns pentru urmatoarea situatie de mostenire (dupa un unchi decedat fara copii, sotie, testament), asadar: decedatul are - [b]doi ... (vezi toată discuția)